Goodyear dezvolta pneul pentru Luna

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 11.04.2008
Goodyear si NASA au realizat un pneu special destinat folosirii pe suprafetele altor corpuri ceresti.

Goodyear a prezentat un pneu prototip care ar putea rula pe suprafata lunara si eventual chiar pe suprafata planetei Marte.

Pneul non-pneumatic a fost dezvoltat de Goodyear in urma testelor facute cu vehiculul lunar Apollo, folosit de NASA in 1960. Prototipul Goodyear pastreaza principiul de baza al vehiculului din 1960 dar prezinta un nou design si alte imbunatiri proiectate de producatorul american si NASA.

Pneurile folosite in primele aselenizari aveau o durabilitate de 120 km, noua generatie anuntandu-se mai rezistenta de zece ori.

Via| Carscoop  

Taguri: Goodyear

Comentarii (4)

  • sfera96
    vise de americani tampiti
    toata lumea stie ca nu sa "aterizat" pe luna ci in desertul nevada , exista suficiente dovezi incat sa lamuresti pana si pe cel mai inflacarat aparator al primului pas pe luna , asa ca pana atunci dragi producatori , lasati SF-urile si cautati tehnici folositoare omului
    0 0
  • cozappz
    Nedumerire
    Cum poate fi un pneu non-pneumatic?!? Poate o anvelopa (en: envelope, fr: enveloppe) poate fi non-pneumatica, dar un pneu? Ce "uameni" au ajuns sa scrie stiri :(
    0 0
  • AndreiRN
    Parametri
    Parametri de functionare sunt extrem de duri. O variatie de temperatura de cateva sute de grade dintre zi si noapte si o lipsa de atmosfera care actioneaza ca un vacum asupra suprafetelor flexibile. Asa ca nu este chiar floare la ureche.
    0 0
  • Logica elementara lipsa
    Bine,cozappz. Poate baietii care scriu despre lucruri pe care nu le cunosc vor intelege ca nu e de-ajuns sa faci copy/paste dupa orice ca sa faci pe jurnalistul (chiar si pe Internet)si isi vor pune neuronii la contributie cand posteaza ceva....NU e nici prima si probabil ca nici ultima oara cand se intampla aici asa ceva...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru