Greenpeace acuza producatorii auto

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 17.03.2008
Greenpeace sustine ca producatorii auto nu s-au tinut de promisiuni, in ceea ce priveste reducerea emisiilor de CO2.

Esential

160 grame de emisii CO2 pe kilometru este valoarea medie promisa de producatorii auto.

Greenpeace, cea mai cunoscuta organizatie care militeaza pentru salvarea planetei, acuza industria auto ca nu si-a respectat promisiunea de a reduce emisiile de dioxid de carbon ale modelelor pana la media de 160 de grame pe kilometru.

Afirmatia organizatiei a fost facuta pe baza a ceea ce s-a prezentat in Salonului Auto de la Geneva. Conform specialistilor Greenpeace modelele prezentate la Geneva au un grad mediu de poluare cu 25% mai mare.

Greenpeace sustine ca poate demonstra ca emisiile produse de masinile afisate la Salonul Auto de la Geneva, cel mai recent mare eveniment al industriei, ating valori de peste 200 de grame pe kilometru. "In ciuda atentionarii verde, industria ramane un principal motor de distrugere a planetei, mai ales ca producatorii nu pun responsabilitatea climatica inaintea performantelor in exces", a declarat Agnes de Rooij, combatant Greenpeace in problema mondiala a autoturismelor.

Conform studiului Greenpeace, aproape toti marii producatori de masini au depasit nivelul de 160 de grame de emisii pe kilometru, sustine Mediafax.

Greenpeace cere Uniunii Europene sa impuna un nivel standard al emisiilor provenind de la autoturisme de 120 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, pana in anul 2012, respectiv 80 de grame pe kilometru pana in 2020.

Comentarii (1)

  • george
    SI GREENPEACE?...
    ...vorbeste din ceea ce vede la programul de TELESHOPPING??? Mai toti marii producatori au de cativa ani buni si masini care emit mai putin de 140 g CO2/km...da` nu le cumpara mai nimeni. Cine e vinovatu`? CLIENTUL, doamna Agnes de Rooij...Aveam un oarecare respect pentru aceasta organizatie...E jenant ca au ajuns sa vorbeasca despre lucruri pentru care se documenteaza la discoteca...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru