Guvernul n-a instiintat CE de marirea taxei auto

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 05.12.2008
Maria Assimakopoulou, comisarul european pentru Taxe si Uniune Vamala, avertizeaza asupra schimbarii taxei auto.

Comisia Europeana a anuntat prin comisarul UE pentru Taxe si Uniune Vamala, Maria Assimakopoulou, ca intentia majorarii taxei auto in Romania nu a fost prezentata oficial forului european.

Comisarul european a subliniat ca desi statele membre pot sa aplece orice taxe doresc, acestea sunt obligate sa aplice principiul nediscriminarii. In acest context, faptul ca nu se aplica o taxa pentru autovehiculele noi si una de trei ori mai mare pentru autovehiculele second-hand reprezinta o discriminare.

Am primit foarte multe solicitari de la jurnalisti. Nu mi-e foarte clar ce a decis Guvernul roman. Nu pot comenta deciziile care se adopta zilnic. Pana acum ele nu au fost prezentate oficial, Comisia nu a fost informata", a spus Maria Assimakopoulou, citata de Mediafax. Guvernul a decis, ieri , triplarea taxei auto de poluare la achizitionarea tuturor vehiculelor second-hand de import, incepand cu 15 decembrie.

Via | Mediafax

 

Taguri: taxa

Comentarii (20)

  • Circotasul Auto
    CRIZA
    Dna COMISAR sa se uite in GRECIA la taxe .
    0 0
  • Daniel
    Taxa auto
    intelege omul sa o maresti dar sa o triplezi ?:)))))
    0 0
  • Contra Tariceanu si PNL
    PNL=HOTI
    OAMENI BUNI,
    ASTIA ISI BAT DE NOI CUM VOR EI IAR NOI LATRAM PE LA COLTURI CA PROSTII!!!
    DACA NU NE VOM UNI TARICEANU ISI VA VINDE IN CONTINUARE CITROENU-UL LUI SI NE PROSTESTE PE NOI K VOR RAMANE OAMENI FARA LOC DE MUNCA DIN CAUZA UZINEI DE LA PITESTI.DAR DE CE D-L TARICEANU NU RECUNOASTE SI DE CE NU ARATA IN CIFRE CATI BANI AU INTRAT IN BUGETUL STATULUI CU OCAZIA TAXEI DE POLUARE IN FORMULA ACTUALA,SI CATI BANI VA PIERDE STATUL ROMAN MARIND ACEST' ROMAN' BUGETUL STATULUI CU OCAZIA MARIRI TAXEI???
    DE CE ACEST 'POLITICIAN'CARE TRAMBITEAZA PE TOATE POSTURILE CE PROGRAM EXTRAORDINAR AU EI DE GUVERNARE, NU SE GANDESTE SI LA OAMENII SARACI CARE NU-SI PERMIT UN CITROEN SAU MASINA DE 10 MII?
    IMI DORESC DIN TOT SUFLETUL CA ACEST POLITICIAN SI OAMENII CARE IL SUSTIN SA NUMAI VADA GUVERNAREA MULT TIMP DE AICI INCOLO!!!
    0 0
  • taxa auto
    tariceanu are bani de taxa oare.,,,.';l
    0 0
  • ......
    Eu stau in Mioveni si va spun ca un an si chiar mai mult,cei de la Dacia au angajat prin contract determinat de munca vreo 1000 de oameni.De ce idiotul de Tariceanu spune ca raman oamenii fara munca?Li s-a terminat contractul,ca e pe perioada determinata,de asta raman fara munca.Francezii de la uzina castiga 20 de mii de ron si satu numai prin baruri de curve.Idiotii de 19 ani angajati la Uzina,stau numai in carciumi si la jocuri,la pariuri.Acolo se duc banii lor.Se zvoneste aici ca,costurile de productie ale loganului sun in jur de 3500 euro,restul e profitul lor.Ginerele dobitocului de Stroe,care este director la Uzina si il vedeti la TV,are service-ul AMAT in Pitesti.Acolo se fac garantiile la gama Renault/Dacia care se vand la Pitesti si imprejurimi.Sunt multe interese la mijloc in care sunt implicati francezii si cumTariceanu ii pupa in f...,trageti voi concluzia.
    0 0
  • Eu cu nervi
    taxa de doi lei
    Am ajuns sa ne rugam ca o persoana straina (comisarul european, adica) sa ne scoata din marele rahat in care ne baga actualul (inca) premier. Cum naiba sa te indemne sa cumperi masina noua, cand bani n-ai si creditele se iau asa cum se iau?!? Mare lucru sa n-ajungem ca prin anii '90, cand ajunsesera dobanzile mai mari de 100% sau cam asa ceva. Si cica sa-ti iei masina noua. Nu e fiabila, fratilor, masina citroen sau logan. Or fi altele mai scumpe la piese, dar nu se strica asa usor, aflati de la mine. Poate primim noi, romanii, cu exceptia lui (cel care a introdus taxa asta idioata),de Craciun, un cadou de interzicere a imbecilei taxe. Eu, una, sper...
    0 0
  • stefan
    antitriceanu
    (domnul) tariceanu de ce nu a zis inainte de alegeri ca va mari taxa auto?! nici dracu nu il vota in mortii...si"interesele sint,dar ii sunt numarate zilele!
    0 0
  • Catalin
    taxa de poloare
    In urma propagari idei PR. m. T. autoritatile au inceput sa stranga f multi bani prin platile pe care le fac romani pe ultima suta de metri. Asa ca realitatea este ca suntem dupa cum ne-a categorisit BRUCA... ,punem botul la orice tampenie.
    0 0
  • jazzboy
    rascaoala....
    eu zic sa blocam DN1 vre-o 3 zile si 3 nopti sa dizolvam taxa asta de basm..."o marim de 3 ori cu 3 masini euro 3 si 3 ciobanei si 3 cozi de miei..." hai sa fim seriosi..nu aia putini fac legile.. tot noi astia multi le facem.. daca inghitim , tot noi suntem prostii.
    0 0
  • sau sa nu mai plateasca nimeni taxe.vreo 2 3 luni...si tot ar avea profit la cat sunt de umflate:)))
    0 0
  • nelupurcelu
    pentru toti
    ....fratilor pentru bicicleta nu se plateste nici o taxa ,asa ca stim cum arata viitorul.
    0 0
  • tudost
    NU CEDATI!
    VENITI SAMBATA, 13 SEPTEMBRIE, PE BULEVADUL KISELEFF IN BUCURESTI, LA ORELE 10.00 . VOR PARTICIPA PERSOANE DIN TOATA TARA, TREBUIE SA FIM CAT MAI MULTI PENTRU A ATRAGE ATENTIA! O NOUA REVOLUTIE! DETALII LA jostaxa@yahoo.com
    0 0
  • nu se teme ca il bate Dumnezeu inainte de Sarbatori
    astia de la guvernare oare ar avea si ei bani sa-si cumpere numai masini noi daca nu ar fii acolo? sa dea Dumnezeu sa ajunga si ei sa dea la "lopata"sa vada cum se castiga banii munciti prin munca si dupa aia sa mareasca taxa de poluare sau sa o tripleze asa cum se spune si sa nu uite ca vine Craciunul si ca santem in Postul Craciunului.
    0 0
  • ce gunoaie de oameni...
    Gunoi stradal e Tariceanu ....... nici sa moara nu merita ca pamantul nu il mai primeste k polueaza mediul cu tot cu ideiile lui idioate de peste noapte.......cum puii mei sa te trezesti dimineatza si sa spui ca triplezi taxa?
    Ce metoda de calcul e asta.....el care a terminat finantele?
    Unde se mai tine cont de noxe,dioxiduri si toate cacaturile......auzi o triplam
    Si cu chestia asta te obliga sa iti iei ce masina vor ei......adika una noua, dc se poate si autohtona caci dc ai vrea una cu ceva ponei mai multi si de o firma mai cu renume.......care sa aiba motor de peste 2000cmc te rupe cu taxa chiar dc e noua masina, pt o una de 3000cmc ajungi la 4000 euro lejer numa cu taxa
    Discriminare pe fatza, hotie...

    Cine are sniper sa ii de-a glontz
    0 0
  • idiotii
    de dacata asta chear ca inebunit lupul..un lup pe nume tariceanu..manca iarba baiii varzarule si lasane sa traim si noi!!!!
    0 0
  • Nervos
    Forum taxa
    http://taxa-auto.forumer.ro/taxa-auto-f1/
    0 0
  • e discriminare pe fata
    Parca taxa auto era vorba sa se mareasca din 15 dec. Azi dimineata la DGFP Timis au anuntat ca taxa auto s-a marit din 08 decembrie. Nu mai vor sa incaseze nimic pana saptamana viitoare...se poate asa ceva? De ce numai vorbim dar nu facem nimic????????
    0 0
  • alexandra
    nu inmatriculati masinile
    NU VA INMATRICULATI MASINILE....este inacceptabil....daca Tariceanu isi inchipuie ca poate face ce vrea din tara asta si din noi se inseala....faptul ca ordonanta se aplica de la data publicarii in MO pentru masinile SH este bataie de joc....este o palma data peste fata noastra...sa nu uitam ca ei ar trebui sa fie acolo pentru noi si nu noi sa muncim pentru ei....boicotati ordonanta si asteptati interventia CE
    0 0
  • taxa de a-si bate joc de oameni
    FRATILOR ASTIA SUNT MARLANI MAI,PT MINE NU-I CAZUL DAR EU I DADEAM FOC LA MASINA SA MOR DE VA MINT,PAI CHIAR BULANGERIALA,ASTIA NE TERMINA CREDETIMA IN CATIVA ANI
    MAI RAZBIM NOI CUM RAZBIM ACUMA DAR VA GARANTEZ CA IN CATIVA ANI SUNTEM TERMINATI SIIIIIIII MERGETI LA VOT PAI PE CINE SA VOTEZI FRATE?????????PE TARICEANUU...
    0 0
  • andrei
    taxa auto
    toti din guvern sunt niste hoti , sa mareasca taxa e ceva normal dar de 3 ori mai mare e ceva penibil...cum morti lu tariceanu sa platesc la o masina care nu ii dau marca , ma costat sa o cumpar 13.000 euro iar taxa este de 21.000 euro.........eu unu zic sa mergen toti sambata la bucuresti si sa facem adevaratul circ , nu sa fim prosti sa dam foc masinilor ca bulangii astia din parlament asta asteapta ...sa se duca dracu tariceanu si banii care ii ia de la amarati oameni sa isi cumpere lumanari si pastile , tariceanu si toata familia lui de cocalar
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru