Guvernul nu va scoate taxa auto

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 26.11.2007
Anuntul a fost facut de Varujan Vosganian, Ministrul Economiei si Finantelor.

Esential

5 ani este varsta automobilului pentru care taxa de prima inmatriculare este de doua ori mai mica.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul nu a luat in calcul ca optiune scoaterea taxei de prima inmatriculare, insa va analiza in perioada urmatoare varianta de modificare a acesteia.

Varujan Vosganian a spus ca Executivul asteapta un raspuns de la Comisia Europeana, precizand ca, dupa alegeri, va merge personal acolo pentru discutii cu oficialii europeni, transmite Mediadax. Potrivit ministrului, dupa aceste discutii se va decide ce se va intampla cu taxa de prima inmatriculare. "Chestiunile sunt de natura tehnica. Dansii nu sunt foarte convinsi ca forma pe care am propus-o eu, care e mai avantajoasa decat cea existenta in lege, adica o reducere foarte mare a taxei pentru masinile vechi, este in concordanta cu evolutia preturilor pe piata autovehiculelor. La masinile mai vechi de cinci ani scade chiar cu jumatate", a spus Vosganian.

Ministrul a adaugat ca in doua sau trei saptamani se asteapta ca si oficialii europeni sa prezinte o pozitie oficiala dupa ce vor termina de analizat varianta prezentata de Ministerul Economiei si Finantelor.

El a precizat ca, din punctul de vedere al Guvernului, taxa de prima inmatriculare nu va fi scoasa.

Comisia Europeana va analiza cazul in care Romania este acuzata de incalcarea legislatiei comunitare prin aplicarea taxei de prima inmatriculare saptamana viitoare, inainte de data stabilita anterior pentru luna decembrie, ca urmare a unor modificari ale procedurilor administrative.

Taguri: taxa

Comentarii (17)

  • :(
    si daca nu va scoate taxa, Romania va plati AMNEDA, vom plati NOI evident, nu Tu imbecilule de Tariceanu, noi vom plati, gunoi ordinar ce esti, iar voi cei care sunteti de acord cu taxa asta, veti plati la fel ca mine care NU sunt de acord...cine iese mah in castig din toata povestea asta ???
    0 0
  • Cred ca in caz ca nu se va scoate va trebui ca noi romanii sa luam o masura si sa blocam toate soselele pana vor scoate taxa.
    Sunt niste cretini cei care au introdus aceasta taxa, ma mir ca nu ne pun si contoare la gura pt aerul respirat.
    Sa le fie rusine
    0 0
  • george-georgescu
    taxa auto
    in cistg iese Tariceanu si asociatii din firmele sale auto!Noi platim si votam.Avem cele mai mari si mai multe taxe din UE.Suntem un popor (adunatura de etnii)docila.Poate ne ajuta altii ca sa scapam de taxe caci noi nu suntem in stare!
    0 0
  • Vladone
    retardati
    astia ne cred chiar prosti. Initial au zis ca baga taxa asta ca sa nu se umple tara de harburi. Acum scad valoarea pentru masinile vechi si platesc o suma exorbitanta cei care iau masini noi. Asta cu poluarea e o vrajeala, de fapt e un fel de taxa de lux. Daca ai bani sa iei o masina noua ai bani sa ii dai si statului, sa aiba si el. Nenorociti, nu mai stiu cum sa ne fure.
    0 0
  • noi suntem de vina
    fratilor trezirea cat mai induram asa ceva,80% din populatie moare de foame si ei ne baga taxe.Cu ce bani sa ne luam masina noua "ala tariceanu" cand mie nu-mi ajung bani nici sa achit impozitele dar altceva.isi ia romanu ce poate asa ca greseala e anoastra ca nu am votat pe cine trebuia.O intrebare as vrea sa traiasca si dl Tariceanu o zi in locul meu sa vedem ii place ?
    0 0
  • trezirea
    uitai ceva, trezirea fratilor romani nu vreti sa facem nimic cand astia de la guvernare ne fura pe fata exista cineva care ar iesi in strada ,mie rusine ca traiesc in romania dar nu uitati sa fim mandri ca suntem romani.cat mai indurati fratilor atata de la acesti guvernanti viata de mizerie
    0 0
  • niste hoti ordinari
    nu e de ajuns ca nu avem bani sa traim de pe o zi pe alta ei ne baga taxe la greu.cica taxa auto este folositoare bugetului statului...FRATILOR ati vazut la TV ce fac hotii si gunoaiele astea cu banii nostrii isi platesc chirii si camere la hotel cu milioanele noastre.normal ca asa zisul domn Tariceanu nu este de acord cu scoatere taxei auto cand el este actionar majoritar la o firma de import masini noi.....se ii fie rusine ca fura un popor amarat.II doresc de banii care ii face sa isi cumpere numai medicamente
    0 0
  • kir.........
    bulangiii
    niste bulangii nu le ajunge banii pe care ii au mai vor si de la noi. nu mai poate Tariceanu sa vanda masinile lui doar nu e si el actionar la dacia. eu am platit doua masini si urmeaza a treia poate imi da si mie macar juma.juma sau la mai mare.:((
    nu sunt de acord cu taxa asta.
    0 0
  • taxa auto
    fratilor ar trebui sa blocam toate strazile si sa nu le deblocam pina nu va scoate aceasta taxa care pur si simplu o platim degeaba.noi suntem prosti,noi i+am votat pe acesti hoti.rusine sa le fie isi bat joc de o tara intreaga,odata si oadata noi trebuie sa ne trezim la realitate care este dura cu noi ROMANII.AR TREBUI SA FACEM O NOUA REVOLUTIE CA TOT SUNTEM IN DECEMBRIE.TREZIREA
    0 1
  • nu se mai poate....:((
    e prea de tot...x(x(x(
    nu stiu pana cand, o sa ne tot fure astia de prin parlament...camere la hotel etc...ii prinde cu mata in sac si nu le face nimica...iar la noi daca fura omul o paine sa isi hraneasca copii isi ia ani grei de puscarie...sau mai nou te baga si nevinovat la mititica...cazul Norica Nicolai care mai nou vrea sa fie in fruntea justitiei(sa le fie rusine)ca doar tot tariceanu doreste acest lucruu..is mana in mana:((.....nu se mai poate fratilor...nu era buna faza cu masinile vechi dar acuma sa platesti ditati taxele si pt o masina noua mi se pare penibil:((....josnic si neincadrabil pt o tara care se vrea si se crede a fi europeana...dar sa va spun ceva ce probabil mai mult ca sigur stiti.....suntem departe de celelalte tari europene...rusine noua.Nu cred ca o sa vedem vreodata la conducere pe cineva care in loc sa isi umple conturile dein taxele percepute cum is percepute ...sa ne ajute pe noi poporul care ii voteaza.Sa speram ca toate acestea se vor schimba vreodata...dar ma indoiesc:(((.
    0 0
  • lampard
    hy
    daca Ombladon se uita la aceste comentarii il rog sa compuna o melodie cu taxa auto ca sa ma duc in fata la OTV sa fiu filmat ca sigur se uita si Tariceanu la stiri si sa dau casetofonul la maxim sa ascult melodia ,poate se ia si el de griji=)))))))))))
    0 0
  • taxa
    buh ar trebui impuscatzii astya cu coruptzia lor..comunistilor.......
    0 0
  • haiducu
    taxa
    in stada fratilor sa le scoatem taxele din cap ca asa nu se mai poate acusi murim de foame si ei ne dau taxe din greu,tara arde si ei se .............
    0 0
  • huuuTAXA
    taxa
    sa se scoata odata taxa asta...
    0 0
  • frati romani va zic eu cei cu taxa asta...aici au fost niste interesema majore ...ca astia ai nostrii votatzi de noi in frunte cu nenea Tariceanu(zdreanta de om)actinar la citroen si la dracu' sal ia ne frige pe noi....a luat banii de pe taxa ia investit cu smecheri lui a scos profit de pe urma banilor si acum tot nu vrea sa scoata taxa ca se da de gol....dar o so scoata cat de curand zic eu ca altfel vin aia mai smecheri k el sil pune pe el si pe cainii lui
    0 0
  • suntem cu totii niste ciungi...doar sa dam din gura stim...de ce nu iesim noi o data in strada? toti ... pt ca toti cred ca am platit si am indurat mizeriile guvernului...pana cand sa mai induram aceasta sclavie la care suntem supusi? doar barosanii au dreptul la viata? noi astia mai de jos nu? Poate multi o sa spuneti ca am dreptate dar cati veniti cu mine sa iesim in strada sa blocam drumurile? Domnilor, am putea sa ne facem viata mai frumoasa. Dar numai daca iesim in strada. Ar trebui sa le punem cutitele la gat la cei cu masini de 100 de mii de euro si sa-i intrebam de unde au banii. Poate asa am putea si noi sa supravietuim in romania. Degeaba ... nimeni nu o sa vina cu mine in strada. Va zic eu ... ies singur si ma aleg cu amenda si cu asta basta. Asa ca nu va mai plangeti ca va meritati soarta !!! Platiti-le luxurile guvernantilor si gata!
    0 0
  • barbatu
    taxa
    se va scoate taxa de inmatriculare gunoiule de taricean =))=))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru