Hennesey pregateste rival pentru Bugatti Veyron

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.11.2007
Hennessey a anuntat ca pregateste un supercar de 1000 de cai putere capabil sa rivalizeze cu Bugatti Veyron.

Epoca de glorie a supercarului Bugatti Veyron se apropie de sfarsit. Tot mai multi constructori de nisa anunta ca intentioneaza sa dezvolte un rival pentru modelul creat de inginerii grupului Volkswagen. Nici specialistii de la Hennesey nu au de gand sa stea cu mainile in san, anuntand in exclusivitate, pentru o publicatie online, ca vor dezvolta un concurent veritabil pentru Bugatti Veyron.

Potrivit lui John Hennessey, boss-ul companiei de nisa, viitorul supercar ar urma sa fie propulsat de un motor V8 bi-turbo, amplasat posterior, capabil sa dezvolte 1000 de cai putere. Spre deosebire de Viper Venom, de la care imprumuta motorul, viitorul supercar va fi cu 363 de kilograme mai usor si va avea un coeficient aerodinamic mai mic. Cei 1000 de cai putere vor fi transmisi puntii spate prin intermediul unei cutii secventiale.

Henessey a devenit celebru odata cu dezvoltarea versiunii modificate a modelului de serie Dodge Viper. Botezata Viper Venom, versiunea imbunatatita a celor de la Hennessey a reusit sa invinga Bugatti Veyron la sprintul 0-320 km/h, cu ocazia unui test organizat de o publicatie americana.

Imaginea alaturata a fost surprinsa in urma unui interviu cu boss-ul John Hennesey si reprezinta schita viitorului supercar.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru