Hibrid Saab cu tehnologie GM

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 08.03.2007
GM a pus la dispozitia constructorului suedez tehnologie pentru dezvoltarea unui model hibrid.

Saab dezvolta in prezent primul sau model hibrid bazandu-se pe tehnologia pusa la dispozitie de General Motors.

Jan Ake Jonsson, managing director la Saab, a declarat la Salonul Auto de la Geneva, ca acest parteneriat cu GM va duce la o scadere a costurilor de productie, datorita impartirii componentelor cu celelalte modele din familia constructorului american.

GM a incheiat parteneriate cu DaimlerChrysler si BMW pentru co-dezvoltarea tehnologiei hibride, companii care in prezent dezvolta si ele propriile vehicule hibride. Mercedes Benz a dezvaluit marti ca va lansa un automobil hibrid in 2009 iar BMW a anuntat ca va incepe propria sa productie de vehicule ecologice in urmatorii doi ani.

Jonsson nu a vrut sa precizeze o data de lansare pentru noul Saab hibrid dar a declarat ca se concentreaza exclusiv pe tehnologia "verde".

Saab a prezentat la Geneva si modelul 9-5 SportCombi, propulsat de un motor supraalimentat de 300 de cai putere care functioneaza 100% pe baza de etanol.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru