HMC Hidalgo, faţa retro a actualului Mercedes SLK55 AMG

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.08.2010
HMC Hidalgo este un model sportiv, inspirat de designul anilor '30, care are la bază actualul Mercedes SLK55 AMG şi motorul acestuia de 360 de cai putere.

Esential

360 de cai putere dezvoltă motorul V8 instalat sub caroseria retro a noului HMC Hidalgo.

Puţini au auzit de constructorul elveţian Helvetic Motor Company, abreviat HMC. Cea mai nou realizare a europenilor se numeşte Hidalgo şi se vrea a fi o interpretare clasică a actualului Mercedes SLK55 AMG.

Inginerii elveţiei s-au gândit la o abordare ceva mai retro a segmentului, rezultatul procesului de creaţie fiind un coupe sportiv, care aminteşte de maşinile anilor 30. Cu toate acestea, grila frontală şi blocurile optice rotunde trădează ceva inspiraţii contemporane. Interiorul păstrează similarităţi cu modelul german SLK, doar materialele noi şi logo-ul Hidalgo amintind de producătorul elveţian.

Hidalgo îşi propune să fie un adevărat model exclusivist, HMC promiţând doar şase exemplare produse anual. Nu ştim însă câţi clienţi se vor înscrie pe lista de comenzi, având în vedere că elveţienii s-au gândit la un preţ de achiziţie de 360.000 de euro.

Modelul individualist vine aşadar cu un motor V8, capabil să dezvolte 360 de cai putere, transmişi punţii spate.

Nimic spectaculos până în prezent, însă HMC susţine că a introdus sub caroserie o suspensie complet nouă, capabilă să ofere o ţinută de drum impecabilă.

Publicul va face cunoştinţă cu noul HMC Hidalgo abia anul viitor, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, vânzările urmând să fie demarate însă ceva mai devreme, chiar de la sfârşitul acestui an.

via | autoblog

Comentarii (7)

  • superba....am vazut si un morgan life..pe drum e.......beton mori incet daca-l vezi...parerea mea astea reto-s mai altfel unele chiar mai ceva decat unele super caruri...in fine fiecare cu gusturile lui...
    10 2
  • superba....am vazut si un morgan life..pe drum e.......beton mori incet daca-l vezi...parerea mea astea reto-s mai altfel unele chiar mai ceva decat unele super caruri...in fine fiecare cu gusturile lui...
    7 5
  • Morgan este frumos pe langa asta, unde mai pui ca are mote BMW.
    7 4
  • Wiesmann
    Iar un Wiesmann le da lectii ambelor. Ce-i drept, nu are atata noblete insa integreaza cu succes o linie clasica superba.
    Best looking: mf4 gt
    7 0
  • zarnesteanu
    Gresit!
    Actualul SLK are la baza designul lui SLR, inspirat la randu-i din Formula 1.

    De unde si pana unde seamana asta cu SLK? Nici macar cu vechea generatie nu aduce.

    Altfel, frumusica masina. Stilul retro nu este pe gustul oricui.
    1 3
  • zarnesteanu
    Oooops !
    Mea culpa! Am recitit introducerea si am inteles ce ati vrut sa spuneti.

    Sorry.
    1 1
  • @valy_budascu
    Da ai dreptate , este foarte frumoasa wiesmann, mai ales ca are si el motor V10 BMW.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru