Mercedes SLK55 AMG debutează la Frankfurt cu 420 de cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 20.07.2011
Mercedes va prezenta la Salonul de la Frankfurt versiunea de performanţă a modelului SLK şi o alternativă diesel cu motor de 204 cai putere.

Esential

420 de cai putere ar putea dezvolta versiunea SLK55 AMG.

Mercedes se pregăteşte intens pentru ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Frankfurt. Constructorul din Stuttgart are în plan dezvăluirea unor noi versiuni pentru proaspătul SLK. Roadsterul va intra cu această ocazie în familia AMG, sub capota sa urmând să fie instalat până în toamnă motorul V8 de 5.5 litri, deja familiar fanilor mărcii.

Recunoscută după indicativul SLK55 AMG, versiunea va fi ceva mai cuminte decât fraţii mai mari, CLS şi E63 AMG, fără a crea însă concurenţă unui alt model de succes, SL63 AMG. Unitatea va cântări doar 187 de kilograme şi va fi capabilă să producă un total de 420 cai putere, cu mult peste ceea ce oferea vechea generaţie, mai exact cu 70 de cai în plus.

Chiar şi aşa, noul SLK55 AMG va fi mai economic cu 30% decât precursorul său, iar emisiile de CO2 nu vor depăşi pragul de 200 de g/km. Eficienţa este garantată de sistemul start-stop şi de funcţionarea unui număr de patru cilindri şi nu opt, atunci când şoferul nu solicită acceleraţia.

Odată cu introducerea versiunii de performanţă, germanii vor aduce publicului şi o opţiune diesel, cel mai probabil SLK 250 CDI.

Sub capotă va fi implantat motorul diesel biturbo de 2.1 litri, cu patru cilindri, capabil să livreze 204 cai putere, disponibil deja în gama germanilor.

Transformările de sub capotă nu vor avea corespondent şi la nivel estetic, dieselul urmând să fie identic cu omologii săi pe benzină. Prin introducerea viitoarei versiuni diesel, Mercedes ia o opţiune serioasă pentru câştigarea duelului cu rivalii de la BMW, care nu au propus încă o variantă pe motorină în gama lui Z4.

via | autblog

Comentarii (1)

  • zarnesteanu
    Doua versiuni mai mult decat binevenite :):):)
    SLK 55 consum ~8l/100 extraurban, si ~11l/100 in oras. Un motor fantastic care a carui putere a trebuit sa fie redusa serios pentru a nu concura cu SL, CLS si alte indicative grele. Un simplu tuning si sari lejer de 500 CP :)))

    SLK250 CDI - pe S class consuma ~5.7l/100. Pe masinuta asta ar trebui sa vedem niste cifre usor imbunatatite. Suta la ora in 8,3 secunde nu e rau.

    Oricum, orice ai alege din oferta noului SLK nu ai cum sa gresesti! Un sincer "Bravo" inginerilor Mercedes.
    15 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru