Honda CR-V – Date tehnice

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 01.09.2006
Dupa ce am vazut primele imagini cu noua generatie a modelului CR-V, Honda ne ofera informatiile tehnice legate de aceasta.

Embragoul Honda pe informatiile tehnice ale noii generatii CR-V s-a terminat. Daca la momentul publicarii primelor fotografii aceste informatii se aflau doar in stadiul de zvonuri, iata oficializarea lor.

Noul model va oferi, din ceea ce afirma Honda, o dinamica stradala imbunatatita datorita centrului de greutate coborat. In plus, gradul de confort si habitabilitate au crescut si ele gratie portbagajului cu volum ridicat, portierelor mai mari usureaza accesul si elementelor high-end din habitaclu.

Asa cum anticipam, motoarele noului CR-V sunt un 2.2 i-CTDi de 140 de cai si noul 2.0 litri VTEC de 150 CP/6200 rpm si 190 Nm/4200 rpm. Acest ultim motor deriva din propulsorul de 1.8 litri al modelului Civic. Performantele cresc, acest lucru datorandu-se in buna parte si coeficientului aerodinamic imbunatatit ci 12%. Astfel, pentru 0-100 km/h modelul Honda are nevoie de 10.2 secunde in conditiile transmisiei manuale cu sase viteze (va fi disponibil si un sistem de transmisie automat cu cinci rapoarte).

Sistemul de tractiune integrala a suferit si el imbunatatiri. Astfel, aceste permite acum transferul mai prompt al unui procent mai mare din cuplul motric la cele doua roti posterioare in caz de nevoie.

Dintre echipamentele tehnice oferite de Honda amintim Cruise Control-ul Adaptiv (AAC), care datorita prezentei unui radar permite pastrarea unei distante corecte fata de masina din fata si Collision Mitigation Mrake System, care il avertizeaza pe cel de la volan in cazul in care distanta pana la masina din fata scade brusc. Mai mult, acest sistem declanseaza frana si pretensioneaza centurile pentru a evita orice risc in cazului unui impact. Nu il ultimul rand, noul model dispune de faruri adaptive.

Honda declara ca obiectivul clar al noului model este de a fi notat cu cinci stele la testele EuroNCAP. Primul avantaj este faptul ca CR-V dispune de un sistem complet de airbag-uri pentru pasageri. Printre elementele optionale amintim senzorii si camera posterioara care ajuta la parcare si plafonul panoramic vitrat care se intinde pana deasupra scaunelor posterioare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru