Honda CR-Z Concept, renasterea lui CRX

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 09.10.2007
Legenda Honda CRX este pe punctul de renaste dupa un sfert de secol. Niponii vor lansa la Honda urmasul sau, CR-Z

Salonul Auto de la Tokyo este extrem de important pentru constructorii japonezi. Cea mai buna dovada a acestui fapt este reprezentata de Honda, care la standul propriu din Tokyo va expune nu mai putin de 18 modele diferite. Printre acestea se va numara si CR-Z Concept, o reeditare in stil modern a succesului de piata CRX din anii '80-'90.

CR-Z (Compact Renaissance-Zero), este un prototip prezentat de Honda ca reprezentantul "noii generatii de modele sport" si vine echipat cu un sistem hibrid de ultima ora dezvoltat de niponi. Printre cuvintele mari pe care niponii le utilizeaza pentru prezentarea de presa ("CR-Z combina performanta si puterea unei compacte cu o imagine futuristica") reusim sa ne dam seama de faptul ca partea frontala seamana destul de mult cu stilul utilizat de Maserati pentru modelele sale, diferenta fiind reprezentata de prizele de aer laterale à la Lexus.

Spatele este o readucere in lumina a stilului posterior CRX, cu o diferenta notabila insa: luneta coboara pana la spoiler, formand un "fund" interesant.

Interiorul e construit pe aceleasi coordonate, intrand in categoria conceptelor futuristice cu habitaclu care nu va fi vazut in serie in urmatorii 15-20 de ani.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru