Honda face un recall in SUA pentru 412.000 de unitati

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 18.03.2010
Modelel Honda Odyssey si Element vor fi rechemate in service pentru o problema la sistemul de franare. Aceasta problema afecteaza doar unitatile comercializate pe piata din SUA, produse intre 2007 si 2008.

Japonezii de la Honda au anuntat ca vor organiza un recall pentru modelele Odyssey si Element din cauza unor probleme la sistemul de franare. Acest recall va afecta 412.000 de vehicule, dintre care 340.000 de unitati sunt Odyssey si 68.000 de unitati sunt Honda Element, toate fiind produse intre 2007 si 2008. Modelele afectate de acest recall au fost comercializate pe piata din Statele Unite ale Americii, iar problema acestora este localizata la nivelul sistemului de control al stabilitatii, care introduce o cantitate mica de aer pe instalatia de franare.

Desi nu exista niciun pericol imediat pentru clientii Honda din Statele Unite ale Americii care au un Odyssey sau un Element, in timp aceasta problema ar putea cauza acumularea de aer pe instalatiile de franare, lucru care va stirbi performantele de franare. Pe langa performante mai slabe la franare, problema tehnica a lui Odyssey si Element poate sa necesite un plus de forta la apasarea pedalei de frana. Pana acum, cei de la NHTSA au descoperit trei incidente legate de aceasta problema tehnica, iar personele implicate au suferit rani minore.

Honda va anunta toti proprietarii care detin un vehicul cu probleme sa se prezinte la un service autorizat al producatorului nipon.

Rezolvarea acestei probleme este relativ simpla si consta in aerisirea sistemului de franare, care ofera o rezolvare temporara, urmata de montarea unor capace din plastic si aplicarea unei solutii de etansare.

Via | Detroitnews

Comentarii (6)

  • ieftin fata de totyota!
    8 0
  • ...........
    ............
    e praf si honda
    4 6
  • si tu esti simai praf
    Apuca-te tu mai desteptule si proiecteaza si construieste o masina daca esti asa destept si lasa papagalul mai moale.
    5 4
  • george
    PROBLEME CA LA TOYOTA, SOLUTII CA LA TOYOTA
    Cum adica sa inlaturi efectul (prin aerisirea sistemului de franare) si abia dupa aia sa te ocupi de cauza (prin etansarea sistemului)?!?!? Daca se intampla din nou dar soferul stie ca masina e in regula? Sau asteapta si ei ca si cei de la Toyota sa inghita spalatoru` vreo cativa?
    3 5
  • Le fac pe banda rulanta nu le mai verifica nimeni asemenea defecte mi se par destul de grave nu poti numi un defect la sistemul de franare unul minor ce sa le faci chinezarii sau poate au vrut sa le faca frane ca la camion pe aer.
    3 3
  • O sa trimit un mail la honda, ca pe viitor sa va ceara si voua parerea ca vad ca va pricepeti la toate.
    Tipic romanesc. Stiti multe dar nu faceti nimic concret.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru