Honda lanseaza in sfarsit Civic Type R si in Japonia

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 06.08.2009
Honda Civic Type R hatchback va ajunge si in Japonia. Cu exceptia Europei, modelul este prezent acum pe doar doua piete ale lumii: Australia si Africa de Sud.

Dupa ani bun in care Honda a evitat sa duca Civic Type-R in versiune hatchback in Japonia, Honda a hotarat ca a venit momentul pentru ca cea mai agresiva versiune a compactei din gama proprie sa ajunga in tara natala a producatorului. Civic Type R hatchback este produs in Europa, la fabrica Honda din Swindon, cea care a fost redeschisa recent dupa o perioada de trei luni dedicata reducerii stocurilor.

Modelul va intra pe piata japoneza in 2010 si se va numi oficial Civic Type R Euro, denumirea avand scopul de a diferentia versiunea europeana de Civic Type R Sedan, model aflat deja in vanzare pe piata nipona. De altfel, fabrica Honda din marea Britanie este singura din lume care produce versiunile cu trei si cinci usi ale lui Civic. Conform unui comunicat de presa Honda, Type R Euro va fi vandut in editie limitata in Tara Soarelui Rasare.

Japonia este doar a treia piata non-europeana pe care Honda pune in vanzare versiunea europeana a lui Civic Type R, dupa Australia si Africa de Sud.

Tara de origine a celor de la Honda a mai beneficiat in trecut de o generatie Civic Type R European Version, cea lansata in anul 2001.

via | Honda

Comentarii (5)

  • Stelian_Opincariu
    Super masina, mult asteptata in Europa!
    3 14
  • Fan Renault
    Honda Civic Type R !!!
    Respect ! Legenda urbana s-a intors!
    4 6
  • WTF?
    Dude voi chiar nu cititi articolele? De unde sa se intoarca in Europa cand e de ceva timp. Doink.
    6 1
  • Civic Type R exista deja in Japonia, doar ca in varianta Sedan. Este mult superioara CTR-ului european, avand in vedere ca are 225cp, suspensie spate full independenta si un handling superior. De altfel, au si testat cele 2 modele in UK si CTR-ul nipon ii ia fata celui european cu pana la 3 secunde pe o tura de circuit de 2-3 km, parca. Probabil Honda s-a gandit sa importe modelul din ratiuni de marketing si mai mult pentru design, ca in rest nu-i vad nici o utilitate.
    Apropo, de ce in Europa nu face aceeasi miscare, sa importe CTR japonez? Ar face fericiti multi pasionati de Honda.
    5 0
  • melkfett
    GPL pe nhonda civic sedan model 2008
    As vrea gpl pe honda civic sedan din 2008
    Nu mai suport sa dau banii benzinarilor
    Circul 1500 km pe luna ,un calcul scurt ,,2,8 GPL ,,5,27 TOP 95,,
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru