Honda lărgeşte recall-ul pentru airbag-uri cu 917.000 de unităţi

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 02.12.2011
Honda va rechema un total de 2.77 milioane de unităţi la nivel global din cauza unei probleme la nivelul airbag-urilor, japonezii anunţând încă 917.000 unităţi afectate. Majoritatea unităţilor se află în Statele Unite ale Americii.

Honda a anunţat că lărgeşte cel mai mare recall din istoria companiei japoneze la 2.77 milioane de maşini la nivel global. Dacă până acum era vorba de circa 1.8 milioane de maşini afectate, investigaţiile inginerilor mărcii au dezvăluit faptul că alte 917.000 de maşini au aceeaşi problemă la nivelul presiunii airbag-urilor, astfel că acestea trebuie schimbate. Telegramele de rechemare în service îi vor afecta însă mai ales pe posesorii modelelor Honda din SUA, pentru că 90% dintre maşinile care vor trece prin service au fost vândute pe această piaţă.

Problema pe care inginerii Honda o vor repara pe cheltuiala constructorului nipon se referă la sistemul de umflare a airbag-ului de la şofer, care s-ar putea declanşa cu prea multă presiune, ceea ce va rupe carcasa sistemului de umflare şi ar putea provoca rănirea sau chiar decesul şoferului. Cei de la Honda au suferit deja o lovitură în materie de vânzări, după ce inundaţiile din Thailanda le-au încurcat lanţul de producţie.

Totodată, Honda a suferit o lovitură de imagine cu recall-ul lui Pilot în SUA, când au fost rechemate 300.000 de unităţi pentru înlocuirea centurilor de siguranţă.

Modelele afectate de recall sunt: Accord produs între 2001 şi 2002, Civic produs între 2001 şi 2003, Odyssey produs între 2001 şi 2003, CR-V produs între 2002 şi 2003, Pilot produs în 2003, Acura TL 3.2 produs între 2002 şi 2003, precum şi Acura 3.2 CL produs în 2003. Numărul unităţilor afectate din Europa (dacă există) nu a fost încă dezvăluit.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • zarnesteanu
    Nici un comentariu?
    Fanii honga si-au inghitit limba ? Trebuie intelesi sarmanii :) Nu poti decat sa ramai mut de admiratie in urma performantelor uluitoare ale firmelor japoneze din ultimul deceniu. Partea proasta este ca pentru japonezi e doar inceputul sfarsitului. Abia acum lumea incepe sa-si dea seama de partea nevazuta a iceberg-ului.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru