Honda va introduce un sistem hibrid pentru SUV-uri pana in 2013

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 20.02.2010
Japonezii de la Honda lucreaza la dezvoltarea unui nou sistem de propulsie hibrida pentru automobile mai mari, de genul SUV sau monovolum.

Tomohiko Kawanabe, seful departamentului de cercetare de la Honda, a declarat ca inginerii sai lucreaza la dezvoltarea unui nou sistem de propulsie hibrida, pentru automobile mari. Kawanabe spune ca noul sistem va fi gata peste cel mult trei ani.

Generatia actuala de hibride Honda, Insight si CR-Z (primul hibrid cu transmisie manuala), foloseste un sistem serie, unde motorul electric ajuta motorul pe benzina dar, spre deosebire de sistemul paralel al celor de la Toyota, motorul electric al hibridelor Honda nu poate functiona singur. Sistemul Honda e mai simplu si mai ieftin, dar nu e la fel de eficient ca cel propus de Toyota.

Initial, Honda si-a propus sa creasca eficienta energetica a modelelor de clasa mare prin folosirea unor motoare diesel ecologice, dar japonezii au abandonat strategia diesel in favoarea celei hibride. Totusi, Kawanabe spune ca Honda va dezvolta un motor diesel de mic litraj, pe care japonezii il vad indispensabil pentru pietele emergente, ca cea din India sau din unele tari europene. Momentan, singurul motor diesel de la Honda este cel de 2.2 litri.

via | just-auto.com (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru