Hyundai a dezvoltat motorul V6 Lambda RS

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 09.10.2008
Hyundai a dezvoltat un nou motor de performanta din seria Lambda, cu arhitectura V6. Acesta va intra pe Genesis Coupe.

Esential

310 cai putere dezvolta noul motor V6 de la Hyundai.

Inginerii Hyundai au dezvoltat la centrul de trenuri de rulare din Namyang un nou motor V6 din seria Lambda, denumit Lambda RS. Acesta este gandit pentru performanta si dezvolta 310 cai putere la 6300 rpm. Cuplul motor dezvoltat este de 361 Nm la 4700 rpm.

Motorul are capacitatea cilindrica de 3800 centimetri cubi, poseda o arhitectura V6 si a fost reproiectat pentru a fi mai compact. Acesta va infrunta soseaua cat de curand, primul model pe care va fi folosit fiind Hyundai Genesis Coupe. Genesis Coupe a fost lansat in Coreea in aceasta luna, conceptul acestuia fiind prezent la Salonul Auto de la Paris, in standul Hyundai.

Pentru ca motorul sa incapa sub capota lui Genesis, inaltimea acestuia a fost micsorata cu 5 centimetri. Pentru asta, inginerii Hyundai au reproiectat admisia si galeria de evacuare. Lungimea si sectiunea transversala ale galeriei de evacuare au fost micsorate, iar diametrul corpului clapetei de acceleratie a fost marit. Performantele si sunetul motorului au fost astfel imbunatatite.

Blocul motor, fabricat din aluminiu, a fost intarit si a fost imbunatatita racirea cilindrilor pentru a micsora tensiunile termice create de regimul de lucru la care va fi supus motorul. Sistemul de distributie variabila a fost si el modificat, axele cu came primind profile mai agresive.

Lambda V6 RS va fi disponbil cu doua transmisii: o transmisie manuala cu sase trepte sau o transmisie automata cu sase trepte.

Via | AutomobilesReview  

Comentarii (2)

  • "Hyundai a dezvoltat un motorul V6 Lambda RS"... un motorul ... pe voi nu va deranjeaza cand recititi?
    Defat, mi-am adus aminte, voi nu reciniti niciodata ce scrieti.
    0 0
  • mumbojumbo
    mai e una...
    dar in 2 exemplare: "miscorare" ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru