Hyundai a vândut 5 milioane de maşini în Europa

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 29.05.2011
Constructorul asiatic Hyundai a popsit în Europa în 1977 şi în cei 34 de ani a reuşit să comercializeze cinci milioane de vehicule.

Constructorul sud-coreean Hyundai a reuşit să vândă în Europa automobilul cu numărul cinci milioane. Este vorba despre un i30, model lansat în anul 2007 şi care a ajuns la 320.000 de unităţi comercializate pe Bătrânul Continent. Incursiunea în Europa a contructorului sud-coreean a început în anul 1977 când un britanic a cerut să-i fie livrat un exemplar al modelului Pony.

A durat 19 ani până când Hyundai a importat automobilul cu numărul un milion. În anul 2000 se înfiinţează Hyundai Motor Europe, iar un an mai târziu, constructorul asiatic ajunge la borna două milioane. De aici înainte, lucrurile s-au mişcat rapid. Hyundai şi-a extins reţeaua de dealeri, iar până în 2005 aceştia reuşesc să mai vândă încă un milion de automobile.

În 2007, apare şi marea schimbare a asiaticilor. Aceştia lansează pe piaţă i30, un model creat pentru satisfacerea gusturilor consumatorilor europeni. Mai mult decât atât, este primul model care poartă iniţiala "i". În 2008, Hyundai ajunge la borna cu numărul patru milioane şi totodată are loc inaugurarea uzinei de la Nosovice din Cehia.

În 2011, brandul sud-coreean îşi schimbă sloganul, şi se pare că acest lucru a fost de bun augur, întrucât au reuşit să ajungă la cinci milioane de vehicule comercializate pe teritoriul Europei.

Via | Hyundai

Comentarii (2)

  • ****
    Bravo!!!! Felicitari Hyundai
    10 8
  • bravo
    o adevarata amenintare pt. marci gen vw. opel...........cine stie pe viitor poate taca margi gen audi sau mercedes. la mai mare. sant destul de fiabile .mult peste frantuzsesti si italiene.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru