Hyundai Blue2 Concept debutează la Seul

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 31.03.2011
Hyundai îşi prezintă viitoarele tendinţe şi tehnologii cu ajutorul unui concept ecologic, alimentat cu pile de combustibil (hidrogen).

Hyundai vine la Seul cu un concept numit Blue2. Acesta poartă numele de cod HND-6 şi este un vehicul pe hidrogen care prefigurează viitoarele berline din gama Hyundai. Denumirea Blue2 este o combinaţie a mărcii ecologice de la Hyundai – Blue Drive şi numărul 2 de la simbolul chimic al Hidrogenului (H2). Cocneptul este echipat cu un set de celule de combustibil care dezvoltă un total de 90 kW şi reuşesc să parcurgă 34.9 kilometri cu un litru de hidrogen.

În toate aspectele sale, Hyundai Blue2 este un concept sportiv şi luxos, care îmbină atât un design futurist, cât şi numeroase idei destinate protejării mediului înconjurător. Conceptul Hyundai Blue2 este echipat şi cu anvelope cu rezistenţă scăzută la rulare, jante de aliaj uşor care îmbunătăţesc performanţele aerodinamice, alături de un interior care prezintă viitorul mărcii prin prisma materialelor reciclate utilizate pentru construcţia acestuia.

Stilul prezentat de model la exterior este continuat şi la interior, bordul având o formă asimetrică, la fel ca portierele, iar toate aceste lucruri sunt făcute pentru a optimiza accesul şoferului şi pentru a adăuga valoare emoţională.

Interiorul beneficiază de un afişaj special tip TOLED care este acoperit cu sticlă Gorilla, care oferă un plus de vizibilitate şi rezistenţă. Întregul sistem de infotainment este operat printr-un Moustick cu senzor de mişcare, care îi oferă şoferului o experienţă nouă în materie de control.

Via | Hyundai

Comentarii (3)

  • sincer...
    arata f bine, dar nu mai e la fel de originala precum cee'd...
    nu stiu de ce am impresia ca designul este exact ca o "shaworma" si cand spun shaworma, nu ma refer la ceva urat...
    practic, multe elemente de design de la marci/masini consacrate...
    oricum, bravo lor ca progreseaza.
    4 1
  • scuze,!!!
    am vrut sa spun i30, oricum sunt una si aceeasi masina
    foarte putin diferite la design
    3 1
  • mda
    e frumoasa masinutza....la prima vedere spatele ar semana cu peugeot 508 dar e doar o aparenta....seamana ca profil....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru