Hyundai pregateste un rival pentru Toyota Prius

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 28.07.2009
Coreenii de la Hyundai vor ataca segmentul hibridelor, dominat de Toyota Prius si Honda Insight, cu o versiune a conceptului Blue-Will.

Inginerii coreeni de la Hyundai pregatesc un hibrid care va rivaliza modelele Toyota Prius si Honda Insight. Primul hibrid de la Hyundai va fi bazat pe conceptul Blue-Will si va fi echipat cu un motor electric de 100 kW si un motor pe benzina de 1.6 litri. Noul model va fi un hibrid cu doua moduri, adica va putea sa functioneze doar in modul electric pentru o perioada de timp.

Hyundai Blue-Will va fi echipat cu un set de acumulatori litiu-ion furnizate de LG, care vor oferi o autonomie de circa 60 de kilometri in modul 100% electric. Modelul hibrid nu va ramane la stadiul de concept, ci va intra in productie in anul 2012, dupa debutul sau din Coreea. Ulterior, modelul Blue-Will va fi introdus si pe piata din Statele Unite ale Americii.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru