Hyundai QarmaQ, concept din plastic

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 07.03.2007
Conceptul Hyundai QarmaQ este realizat din materiale compozite care au la baza plasticul.

Hyundai a prezentat la Geneva modelul de serie i30 hatchback si noul concept QarmaQ. Conceptul crossover anuntat printr-un sketch publicat acum cateva saptamani de Hyundai, aduce o schimbare semnficativa de abordare, in ceea ce priveste materialele compozite din care este realizat.

Daca masinile traditionale folosesc metalul si sticla, QarmaQ este asamblat din materiale plastice concepute de compania GE Plastics. Conceptul QarmaQ este rezultatul cooperarii celor doua companii si aduce, ca noutate, o panorama de genul celor oferite de elicopter, datorita suprafetei mari a geamurilor plastifiate din structura caroseriei.

Designul bazat pe aceste materiale neconventionale are menirea de a reda linii de stil care exprima elasticitatea, greutatea redusa si formele 3D. Lasand la o parte natura materialelor compozite folosite pe conceptul QarmaQ, care reinterpreteaza ideea traditionala a constructiei de masini, prototipul exprima idei de stil care vor fi prezente pe viitoarea generatie a modelului Hyundai Tucson.

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Plastic
    Ideea este ff interesanta si aplicatiile pot fi multiple. Dispare rugina care in multe locati pe glob este o problema serioasa si nici revopsirea nu mai este o problema majora deoarece culoarea are adancime si o zgarietura se poate lustrui. Reciclarea poate fi ff usurata prin folosirea plasticului.
    0 0
  • YMihai
    rezistenta..
    ...dar rezistenta la impact poate fi hotarator subminata. Sunt totusi aspecte ce cred ca au fost luate in considerare. Nu stiu daca se va renunta complet la metal ptr k balamalele usilor sunt tot metalice (cred) precum si sasiul. Treaba cu zgarieturile e intr-adevar benefica ...precum si faptul k se vor putea cumpara elemente ale caroseriei deja vopsite ...eliminandu-se astfel problemele ce sunt legate de nuanta culorii. In alta ordine de idei, conceptul masinutelor din materiale compozite se pare ca revine... Traiasca Trabantul !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru