Hyundai se va retrage de pe piata din Japonia

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.12.2009
Hyundai isi retrage toti dealerii de pe piata din Japonia din cauza vanzarilor slabe. Toate cele 46 de reprezentante au vandut doar 15.000 de unitati in opt ani de activitate.

Coreenii de la Hyundai au decis sa se retraga din Japonia din cauza vanzarilor extrem de slabe de pe piata nipona. Toti cei 46 de dealeri Hyundai din Japonia vor fi inchisi si au primit deja notificari in acest sens. Hyundai activeaza pe piata din Japonia de opt ani, dar piata este prea selectiva pentru cei de la Hyundai, care au succes pe toate celelalte pietele pe care au activat cu exceptia celei din Japonia.

La nivel global, Hyundai a inregistrat o crestere de 7.2 procente la nivel global. Doar in Statele Unite ale Americii, cei de la Hyundai au inregistrat o crestere a vanzarilor de 4 procente. Japonia a fost dintotdeauna o piata dificila pentru Hyundai, constructorul coreean reusind sa vanda doar 15.095 de exemplare in cei opt ani in care a activat pe aceasta piata.

Potrivit celor de la Hyundai, producatorii mass-market au "viata grea" pe piata din Japonia. Piata automobilelor de masa din Japonia este relativ mica, iar marca sud-coreeana nu a reusit sa scape de stereotipul care o urmareste pretutindeni, cel care umbreste imaginea oricarui producator de automobile low-cost.

Singurul produs Hyundai care va mai fi disponibil in Japonia sunt vehiculele comerciale dezvoltate de producatorul sud-coreean.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (6)

  • Fraierul Reloaded
    Wrong! Hyundai cel mai sigur se retrage datorita intelegerii intre guvernele Coreea si Japonia, in care se imparte distributia teritoriala dintre ei.Toyota a cedat in Sua ca Hyundai sa renunte in Japonia.Asta este balanta! Care nu ma crede , ii pot venii cu multe siteuri auto!
    6 6
  • baimatrix
    chiar te rog...!
    3 1
  • Fraierul Reloaded
    Am 4 siteuri in care scrie de intelegerea secreta nipona-coreeana! Pot sa le pun aici sau mi le stergeti?
    5 2
  • daca ar pleca si din europa.... :D
    4 4
  • Carlos
    @Fraierul
    daaaaaaaa marea conspiratie ! =)))) de ce nu spui ca cei de la hyundai fac niste jeguri de masini , iar japonezii au refuzat sa se lase fraieriti ! pt ca asta-i adevarul !
    5 2
  • @Fraierul Reloaded
    Daca la tine functioneaza teoria conspiratiei asta nu inseamna ca ce spui tu e adevarat. Acordul de care vorbesti matale exista dar nu incape termenii aberenti de care amintesti.

    Se stie ca guvernul sud-coreean este unul extrem de abil in ceea ce priveste propulsarea produselor sale in exterior. Extrapolez. Stii de cat de aproape este Samsung de Sony si Panasonic la vanzari? Revin. Chestia cu retrasul sunt niste opinii deplasate, Toyota nu are cum sa cedeze in SUA, care este piata lor nr.1! Pe de alta parte Hyundai pur si simplu nu are succes in Japonia. Punct. Nu poti sa fii cel mai bun chiar peste tot. Ceea ce spui tu imi aduce aminte de pactul NATO/Rusia.....va retrageti din Est, ne retragem si noi, nu ca aia smecheri nu s-au mai retras ci din contra au avansat spre Est. Asadar Toyota va continua sa se extinda, la fel si Hyundai.

    Japonia este o piata extrem de ostila marcilor straine. In plus exista o lege in Japonia prin care producatorii auto locali sunt stimulati sa-si vanda produsele.

    By the way, Toyota a intrat de curand pe piata sud-coreeana si ar putea avea acelasi succes ca si Hyundai in Japonia, insa mersul marcii nipone depinde de mai multe aspecte.

    @all Daca Hyundai chiar face masini proaste, atunci va invit sa reflectati asupra unor modele ca Genesis, Sonata, Veracruz si i30. N-or fi cele mai bune, dar cu siguranta nu-s de doi bani. Unii care au mai condus pot confirma.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru