Hyundai şi Kia vor să vândă 6.33 milioane de maşini în 2011

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 04.01.2011
Grupul coreean Hyundai-Kia intenţionează să vândă anul acesta un total de 6.33 milioane de vehicule la nivel global, cu 10% mai mult decât anul acesta.

Esential

5.75 milioane de maşini au vândut Kia şi Hyundai împreună, în anul care s-a scurs.

După un 2010 care a adus vânzări record şi a propulsat grupul în topul celor cinci mari producători de automobile din lume, conglomeratul coreean Hyundai-Kia îşi fixează obiective îndrăzneţe şi în 2011. Asiaticii plănuiesc să îşi mărească serios cota de piaţă pentru a-şi putea consolida poziţia a cincea în topul celor mai mari constructori auto mondiali.

Bilanţul anului trecut a adus un total de 5.75 milioane de exemplare vândute la nivel global, însă pentru anul care abia a început previziunile anunţă o creştere cu 10 procente a rezultatelor de anul trecut. Astfel, Kia şi Hyundai îşi propun să vândă împreună un total de 6.33 de milioane de vehicule.

În 2010, Hyundai a reuşit să livreze 3.6 milioane de maşini, în creştere cu 16 procente, în timp ce Kia a vândut puţin peste 2.1 milioane de unităţi, în creştere cu 40%. Ambiţiile grupului coreean nu sunt greu de atins, mai ales dacă Hyundai şi Kia îşi vor concentra atenţia şi asupra pieţei din China, aflată în continuă creştere. 

via | egm

Comentarii (7)

  • NU cumparati Hyundai.!!!
    6 10
  • Alex Radoi
    De ce???
    Fii mai explicit!
    3 1
  • NU ascultati de bozzo26!
    3 3
  • Victor
    @bozzo26
    Si sa cumparam un ursuletz..ca aia e bengoasa,sau vreun Mercedes ochios sau un Audi 100..astea sunt masini nu...Amice in 10 ani vom vorbi despre Hyundai ca despre o marca premium,bine cel putin in Asia si SUA,ultimele lor modele(Sonata,Genesis,Equus,Grandeur samd) ,sunt dea dreptul exceptionale,iar noul Hyundai Grandeur este net superior unui Mercedes E,atat prin raportul pret-dotari cat si din punct de de vedere tehnic,tot ce vrei,motor,transmisie,sistem de suspensii,sistem de franare..si ca sa aduci un Mercedes E la acelasi nivel de dotare cu noul Grandeur trebuie sa spargi 70 k euro si tot detii o masina inferiora..

    Deci nu va luati Hyundai cumparati-va bemveu cu 200 mii km ca asa au smecherii..Pacat ca in Europa nu se vand modelele Equus si Genesis,bine cu Grandeur este un inceput la fel si cu Genesis Coupe,despre modelul Veracruz pot sa spun decat ca isi fac marca de ras..este un model ridicol..
    2 4
  • @Victor
    Esti cam radical, fiecare are dreptul sa-si ia ce masina vrea, asta cu nu va luati mercedes sau bmw de 200 de mii de km, luati-va Hyundai nu suna prea bine, fiecare alegere are avantajele si dezavantajele ei.Hyundai a crescut f mult, sunt sigur ca e o marca ok, dar inca nu are imagine de marca de lux, de ex Grandeur la un test comparativ intre E, seria 5 si noul A6 nu stiu cum se va clasa, poate bine, poate nu
    0 0
  • Marian
    Are dreptate @bozzo26
    NU cumparati Hyundai, dar cumparati KIA :D
    0 2
  • Cumparati Hyundai
    Hyundai este bun raport calitate pret si au cea mai mare garantie(5 ani din bara in bara)
    Bravo!!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru