Hyundai suspenda constructia fabricii din Rusia

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 23.01.2009
Hyundai a anuntat ca va suspenda constructia fabricii din Sankt Petersburg si planurile de constructie a fabricii din Brazilia.

Hyundai a decis sa amane constructia fabricii din Sankt Petersburg. Chung Tae-Hwan, seful diviziei financiare de la Hyundai, a anuntat suspendarea constructiei facilitatii de productie din Rusia, in contextul actualei crize economice si pe fondul prabusirii cererii pe piata auto mondiala.

Planul Hyundai de a se extinde pe piata rusa, aflata in mare dezvoltare in ultimii doi ani, a fost dat peste cap de prabusirea vanzarilor din Rusia in ultimul trimestru din 2008. Hyundai a inregistrat in aceasta perioada o scadere de 36% pe piata ruseasca.

Constructia fabricii a inceput anul trecut si era programata sa fie terminata in 2010. Mai mult, Hyundai a anuntat ca renunta si planurile de a construi o fabrica in Brazilia, dat fiind contextul economic nefavorabil.

"Aceasta uzina ne va permite sa ne servim mai repede clientii si ne va asigura succesul intr-una dintre economiile lumii cu ritm ridicat de crestere. Chiar daca ne-am descurcat bine si pana acum in Rusia, cresterea noastra viitoare pe piata din Rusia va depinde foarte mult de cat de mult ne vom apropia de clientii de aici", declara presedintele Hyundai, Chung Mong-Koo, la inaugurarea constructiilor fabricii din Rusia. 

Via | Just-Auto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru