Hyundai va oferi cutii cu dublu ambreiaj şi CVT pe modelele sale

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 08.12.2010
Pentru a reduce consumul modelelor sale, Hyundai va introduce în următorii ani o transmisie CVT şi una cu dublu ambreiaj. Ambele cutii vor fi oferite standard sau pe lista de opţionale, în funcţie de model.

Esential

4.7 litri la 100 de km va fi media consumului pentru întreaga gamă Hyundai, până în 2025.

Hyundai îşi propune să reducă rata emisiilor şi valoarea consumului modelelor sale în următorii ani. Pentru asta, constructorul coreean a urmat trendul actual al industriei şi a lansat sau doar demarat dezvoltarea unor motoare cu injecţie directă şi supraalimentare.

Cu toate acestea, asiaticii vor mai mult şi plănuiesc să reducă consumul şi cu ajutorul unor transmisii noi. Mai exact, Hyundai intenţionează să înlocuiască actualele transmisii cu convertor de cuplu. Locul acestora va fi luat de o nouă generaţie de cutii CVT şi de o transmisie cu dublu ambreiaj, mult mai performante atunci când vine vorba de consum şi emisii.

Potrivit oficialilor grupului coreean, o cutie cu dublu ambreiaj ar putea reduce valoarea consumului de carburant cu până la 10 procente, comparativ cu actualele transmisii automate. Măsurile anunţate de Hyundai se aliniază astfel tendinţei generale, GM şi Chrysler fiind cele mai recente exemple, primul optând pentru un CVT şi al doilea pentru o viitoare transmisie cu dublu-ambreiaj.

Momentan, Hyundai oferă o transmisie cu dublu ambreiaj în Coreea de Sud, dar plănuieşte să extindă folosirea ei pe alte pieţe şi pe maşini mai mici.

Totodată, Yang Woong-chul, preşedintele departamentului de cercetare şi dezvoltare Hyundai, a declarat că gama de modele va primi şi transmisii cu dublu ambreiaj, o premieră pentru Hyundai, oferite ca standard sau ca opţional.

Introducerea celor două tipuri de transmisie şi înlocuirea actualei cutii automate va ajuta constructorul coreean să atingă o medie de consum a gamei de numai 4.7 litri la 100 de kilometri, până în 2025.

via | 4wheelsnews

Comentarii (18)

  • SUCCES !
    pe zi ce trece Hyundai-Kia se apropie periculos de VAG, un lucru f bun, pt ca din concurenta marilor producatori beneficiaza clientul ;)
    22 10
  • top constructori
    @RUSU oohohoho usor taurasule!
    ca sa se apropie de vag trebuie sa treaca mai intai de Toyota si Renault-Nissan, dar discutam deja de domeniul fantasticului...
    9 16
  • Marius
    Un delir tarziu
    Sa lamurim cateva chestiuni.
    1.Baietii de la KIA-HYUNDAI, au impresia ca daca vand bine de tot, pot face automat conversia de la brand de masa la brand premium. :))) Taticu, eu stiu ca "saracu e si-al dracu", dar nici chiar asa. Mare tupeu au baietii astia sud-coreeni. Va sa zica BMW era gata gata sa fie inghitit de Mercedes, doar pentru ca au fost prinsi pe picior gresit (si sunt brand premium, ce mama dracu), iar asiaticii se si cred deodata catapultati in secolul 22. Revenitiva baieti cu ochi oblici. Inspirati - expirati. Fi-ti calmi.

    2.Pe nemti si japonezi nu-i detroneaza nici dracu in urmatorii 20 de ani. Au cucu mare, au tehnologie, au cu ce. :P
    12 19
  • Marius
    cine a spus ca vrea sa devina premium, au spus ca vor doar sa introduca o cutie de viteze noua ,atata, asta nu inseamna ca devine premium.
    vw ce era pana in 1996-2000, o masina de duzina.
    tot din asia sunt, unele modele pe la inceput, hyundai le facea in colaborare cu mitsubishi si ford,
    criza pe la ei a trecut mult mai repede, sau nu a fost deloc pe la unii din asia
    5 7
  • ...
    Tot la voi aici pe automarket am vazut un reportaj in care CEO-ul de la VW a pus asa: "Urmariti-i cu atentie pe cei la hyundai, in viitorul apropiat vor face masini din ce in ce mai bune" Se pare ca au avut dreptate.

    Si Marius...fie ca iti convine sau nu fii sigur ca vor face si modele premium si vor mai fi si bune.
    9 7
  • mda
    baietii sunt o amenintare pe care o recunosc si marile forme..numai fanii tedeiurilor nu..!!! ce sa-i faci baietii nu prea dorm!!! iar daca ar fi sa o comparam cu vw....nu cred ca are rost!! din ce in ce mai multa lume e nemultumita de vw...pe cand de Hyundai e invers!!! in curand ne vor inghiti...pt ca fac masini de viitor,de criza cu motoare din ce in ce mai mici mai ecologice si consum mai mic!!! plus ca vw nu e o marca premium asta sa fie clar!!!!! amin!
    10 10
  • Victor
    @Marius&Top Constructori&Co.
    Da asa este numai Bmw,Mercedes si Audi(producator de A4 in toate dimensiunile),sunt producatori de masini,voi habar nu aveti ce masini a lansat Hyundai in SUA(Genesisi,Sonata,Equus sau noul Grandeur/Azera),masini exceptionale mult mai bune decat BMW-urle alea ale vostre cu 200.000 km(sau ma rog alte vechituri germane de care suntei mandri),si nui nimic daca va permiteti o masina noua va puteti cumpara un E class nou,o masina INFERIORA tehnologic noului Hyundai Grandeur sau altor modele Hyundai si sa va dau cateva exemple Mercedes E dispune de o CV automata in 5 trepte lansata in 1995!!!!!!!!si astia isi spun marca premim,discurile pe spate nu sunt ventilate(desii cocalarii nu prea acorda cine stie ce atentie acestor detalii io va spun ca este grav,are un sistem de franare similar cu vechea generatie de Skoda Superb..ca asa au masinile de peste 40 de mii de euro..),motorul Diesel oferit are o putere de numai 136 de CP la un consum de 7% in orasi cuplat la o cutie automata in comparatie cu noul motor Hyundai de 2L diesel ce ofera 185CP tot la un consum similar,deci un motor superior celui de pe E-Class,in cea ce priveste siguranta sa ne uitam la ultimele crash teste organizate in america in care Hyundai Sonata a fst declarata cea mai sigura limuzina din clasa ei dupa BMW 5 dar in fata Mercedes E,deci E Class-ul este inferior unui Hyundai la cea ce se laudau ei ca iti ofera marca..penibil!!ca sa nu mai vorbim de dotarea de serie,un Hyundai Grandeur iti ofera la serie piele,CV automata,jenti mai mari,trapa,senzori de parcare samd,iar E-Class-ul iti ofera o amsina cheala si cu 10-15 mii mai scumpa,iar ca sa aduci acest Mercedes la nivelul de dotare al unui Hyundai trebe sa mai dai vrei 10 mii,si sa il aduci la nivelul de dotare nu la acelasi nivel tehnologic..pt ca aici desii actualul E va ramane inferior in fata noului Grandeur care este si masina mai mare de aproape 5m lungime.
    Asa ca domnilor cocalari premium nu inseamna un ghiul de aur cu steaua Mercedes la care sa asortezi un 190D din 1988 cu volan pe dreapta si numar de Bulgaria si dotarea cat mai bogata a masinii,nivelul ei tehnologic si cel mai important nivelul de pret care iti arata in fond respectu pe care marca til ofera,nu asi avea nimic impotriva unul E-Class de 50 de mii daca el ar fii o masina actuala,cu dotari exceptionale,un nivel tehnologic deosebit samd,dar cand vezi ce preturi practica de ce naiba sa iti mai iei o masina germana..si nu un Jaguar,Cadillac,Lexus si mai nou Hyundai..acesta marca este una de viitor.
    15 12
  • @ Victor
    GET A LIFE !!!
    11 5
  • am citit pe undeva ca hyundai face motoare pentru mercedes din 2004, sper sa nu ma insel
    3 11
  • nu ai cu cine ...mah niste tar
    pfff....
    Bah..victor ai zis tu bine pe acolo, dar ce te astepti? Sa iti sustina pct de vedere unii care sunt pricipali consumatori de brand si rable germane?
    Astia sunt ca virgula comunistii...trebuie sa ii ipusti sa le schimbi conceptiile obtinute cu greu din tata in fiu....Pai ce conteaza tehnologia sau siguranta? Bre pai am mercedese si beamveu...pffff :)))))) Romanica este cel mai bun sistem buy back al VAG,noi le facem piata,loc si sigla scumpa,iar ei ne multumesc marginalizandu.ne!!!!
    Cand hyundai vindea masini in USA,bmw inca fabrica avioane agricole!!!
    Nu mai puneti botul la ce spun pietonii,biciclistii si posesorii de SH..eftin si bun, e ca si cum noi am vinde dacia 1300 in India, ei zic ca e buna noi zicem ca a fost intrerinuta in garaj si are numa 10000 km din 76.
    @bibi nu te inseli,asa cum face/ facea isuzu motoare pt opel. Si vai ce motoare fiabile mai avea opelu....asa se lauda lumea,
    11 9
  • iulian
    bravo victor
    ai punctat ffff, bine, doar in romania e aceasta fobie a tdi-urilor si a brendurilor germane, daca 10% din cei ce viziteaza acest sit ar fi dat o fuga si prin italia, spania, anglia, etc, ar fi vazut cum stau lucrurile, ...........si inca ceva. normal ca nu-ti permiti o masina noua si ei una gata pt fier vechi cu 5000, traiasaca sh, pt inca putin timp
    8 9
  • @ Victor, nu ai cu cine ... ma
    Traim intr-o lume libera si oricine este liber sa cumpere orice marca auto doreste
    Cumparatorul auto din lumea intreaga este liber sa cumpere ce marca auto doreste el, este dreptul lui asa ca nimeni nu va da dreptul sa condamnati cei peste 7 milioane de cumparatori VW Group din 2010 care au ales sa cumpere un produs VW Group . Cota de piata la nivel mondial a celor de la VW Group este de 12 %, prin urmare este loc pentru toata lumea . Daca cineva cumpara produse VW Group sau Toyota sau GM sau Hyundai sau masini produse de oricare alt producator auto, este dreptul lor si nimeni are dreptul sa-i condamne pe ceilalti ca nu a cumparat o anumita marca auto .
    11 0
  • @ Victor
    Hyundai a rechemat in septembrie 2010 aprox. 140,000 de exemplare ale noului Hyundai Sonata ce aveau serioase probleme la sistemul de directie
    http://www.autoblog.com/2010/09/26/breaking-hyundai-recalling-nearly-140-000-new-sonatas/
    11 2
  • @ Victor
    KIA a rechemat 8,000 de KIA Sorento cu probleme la sistemul de franare
    http://www.autoblog.com/2010/12/09/kia-recalls-nearly-8-000-sorrento-models-over-incorrectly-machin/
    11 1
  • @ Victor
    Si KIA Optima ( modelul sora al lui Hyundai Sonata ) are probleme cu franele
    http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101208/OEM/101209831/1277
    11 1
  • Victor
    Ai uitat sa vorbesti despre problemele cu acceleratie la Lexus,ia zii un LS600h este o porcarie,tot mai bun e un ursulet din 82..probleme primelor generatii de A-Class si Smart care se rasturnau!!!!!!problemele Rolls-Royce Phantom legate de statueta de pe bot care ba ramanea inuntru ba nu mai intra la cutiuta!!astfel de probleme apar la toti constructorii!!!!!!!desigur Audi-ul ala 80 al tau cu 900 km este tapan rau nu!?? io zic sa compari pachetele de garantie de la Mercedes si Hyundai si apoi sa vorbesti..asta este nu ai ce sa spui Hyundai ofera un raport pret calitate net superior marcilor germane,de fapt ofera cel mai bun raport pret calitate de pe piata!!!!asta este un adevar!!
    4 3
  • Pentru toti cei care incercati sa denigrati Hyundai, doar cautati pe net Hyundai Sonanta 2.0 Turbo din SUA. Doua sute saptezeci si patru de cai-putere ! Totul la un pret de 17.000€ ! Ce masina din Europa mai ofera asemenea performante la acelasi pret ?! Niciuna ! Te rugam Hyundai, adu masina asta si pe meleagurile noastre ! ( http://www.hyundaiusa.com/sonata/ )
    2 2
  • n-ai cu cine ...
    abia postasem un comentariu, destul de obiectiv si pertinent zic eu , ca mi-am si luat voturi negative de la Bizonii cu mentaliatea din strafundu' gradinii :
    < bah ce zice tampu' asta ca aia fac masinii?!, aoleu pai neamtzu, neamtzu nene face !!!, stiu eu din mos, stramos > :))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru