Hyundai Veloster va avea un motor de 1.6 litri si 140 CP

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 08.07.2009
Inlocuitorul actualului Hyundai Coupe va fi bazat pe conceptul Veloster si va fi lansat in anul 2011. Modelul va avea o masa redusa si va fi echipat cu un motor de 1.6 litri care dezvolta 140 CP.

Directorul diviziei americane a companiei Hyundai a dezvaluit ca noul Velostar va fi lansat in curand si a dezvaluit o serie din detaliile acestuia. Se pare ca Velostar va inlocui modelul Hyundai Coupe si ca va fi vandut in paralel cu Genesis Coupe. Desi Velostar nu este numele definitiv al viitorului model Hyundai, John Krafcik a dezvaluit faptul ca acest model va avea numeroase elemente in comun cu conceptul Veloster, prezentat la Salonul Auto din Los Angeles, in anul 2007.

Mai exact, noul model Hyundai va prelua design-ul lui Veloster in proportie de 70-80% si promite o configuratie de caroserie nemaintalnita pana acum in acest segment. Modelul va avea dimensiuni similare cu cele ale lui Accent si va fi mai mic decat Kia Forte Koupe. Gratie dimensiunilor reduse, modelul va avea si o masa redusa si va putea fi echipat cu propulsoare de capacitate cilindrica mica, fara a isi pierde raportul putere/greutate. John Krafcik a dezvaluit faptul ca unul dintre motoarele viitorului Veloster va avea o cilindree de 1.6 litri si va dezvolta 140 CP gratie tehnologiei injectiei directe.

Lansarea noului model Hyundai va avea loc spre sfarsitul anului 2011.

Via | Edmunds

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru