Iata noul XC90!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 28.03.2006
Primele fotografii cu noul model Volvo ne arata faptul ca suedezii nu au incercat o revolutie, preferand sa lucreze subtil la partea exterioara.

Lansat in 2002 la Salonul Auto de la Detroit, Volvo XC90 a reprezentat un succes inca de la start. In plus, cariera sa a insemnat pana acum o adevarata reusita economica pentru constructorul suedez. Si totusi, concurentii au inceput sa ii faca viata grea modelului Volvo, Mercedes ML, noile crossover-uri americane sau viitorul BMW X5 fiind adversari foarte redutabili.

In aceste conditii, un facelift era cat se poate de logic pentru ca modelul suedez sa nu ramana in umbra celorlalti pretendenti la topul clasei. Observam ca restilizarea este relativ discreta, principalele modificari privind exteriorul, mai exact spoilerele si blocurile optice – atat in partea frontala cat si in cea posterioara. Nu mai exista contur cromat la geamuri iar semnalizatoarele sunt acum integrate in oglinzi – si acestea din urma mai proeminente decat cele ale generatiei anterioare. Interiorul este imprumutat in mare parte de la cel al nou-lansatului S80.

De fapt, Volvo s-au folosit intr-o masura de cea mai noua aparitie a gamei pentru a dota viitorul XC90.

Astfel, modelul va dispune, la fel ca S80, de noul motor cu sase cilindri in linie care scoate 238 CP si un cuplu de 320 Nm.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru