Iată supercarul australian Spartan V!

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 18.09.2010
Australienii de la Spartan Motor Company au prezentat publicului primele informaţii despre supercarul V. Acesta dispune de 170 de cai putere şi cântăreşte doar 300 de kilograme.

Esential

300 de exemplare Spartan V vor fi produse
300 de kilograme cântăreşte supercarul australian

Firma australiană Spartan Motor Company a dat naştere unui supercar nebunesc, pe care l-au botezat V. Acesta ascunde sub capotă propulsorul 1198S, de povenienţă Ducati, a cărui cilindree este de 1.2 litri şi care poate produce până la 170 de cai. Puterea este transmisă roţilor prin intermediul unei cutii de viteze secventială în şase trepe.

Spartan V dispune de un şasiu tubular, iar caroseria acestuia este fabricată din fibră de carbon. Modelul australienilor cântăreşte 300 de kilograme şi poate sprinta de la 0 la 100 de km/h în mai puţin de 3 secunde, iar viteza maximă anunţată de producător este de 280 de km/h.

De asemenea, supercarul australian a primit scaune sport Sparco, un sistem de frânare performant de provenienţă Wilwood şi jante sport de 17 inch. Spartan V va fi construit în doar 300 de unităţi, iar un exemplar costă 90.000 de dolari australieni, echivalentul a 64.112 euro.

Via | Spartan

Comentarii (2)

  • frumos,dar pentru a circula pe drumurile publice sigur ii trebuiesc faruri si toate cele.iar astea o sa-i mai strice designul :)
    6 0
  • Look
    Parca e masina din filmul Cars :)
    Oricum, e impresionant ce-au facut, mai ales ca are doar 300 kg - aproape incredibil
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru