Joss JP1, supercarul australian care atinge 100 km/h în 3 secunde

De Bogdan Mirică
Publicat Sambata, 07.08.2010
Australienii de la Joss au anunţat finalizarea supercarului JP1, creditat cu 500 de cai putere sub capota din fibră de carbon. Modelul sportiv va costa 345.000 de euro.

Esential

1.1 metri este înălţimea lui Joss JP1.
500 de cai putere dezvoltă supercarul australian.
940 de kilograme cântăreşte Joss JP1.
3 secunde îi sunt necesare supercarului australian să atingă 100 de km/h, cu plecare de pe loc.

După multe luni de speculaţii şi fotografii spion, australienii de la Joss au anunţat finalizarea supercarului JP1. Deşi puţini au auzit de constructorul de nişă, acesta promite să ofere o alternativă exclusivistă la nume deja consacrate pe piaţa europeană şi americană.

Versiunea finală a lui JP1 vine cu o caroserie din fibră de carbon, sub care se ascunde un motor V8, capabil să dezvolte o putere finală de 500 de cai putere. Destul de mult, dacă luăm în considerare faptul că masa totală a întregului ansamblu atinge doar 940 de kilograme.

Combinaţia gândită de australieni dă naştere unor performanţe de invidiat: sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în aproximativ 3 secunde, iar apăsarea aerodinamică poate ajunge până la 200 de kilograme atunci când supercarul rulează cu 240 de km/h, graţie caroseriei din fibră de carbon.

Dimensiunile generale, o lungime de 4.45 metri şi o înălţime de numai 1.1 metri, plasează Joss JP1 în categoria celor mai exotice apariţii din segmentul sportiv.

În plus, preţul de pornire, de 345.000 de euro, va oferi cu siguranţă un caracter exclusivist celor care îşi doresc o maşină rară.

Momentan, Joss nu a anunţat pieţele pe care supercarul va fi disponibil.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • dpdv estetic, cam aduce a McLaren F1
    2 0
  • Urmasul lui McLaren F1...
    Ar fi bine daca ar si fi urmasul lui McLaren F1...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru