Iata un nou Ferrari: F430 Scuderia!

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 19.07.2007
Calutul Cabrat a prezentat oficial noul model din familia lui F430: Scuderia.

Toata lumea astepta un nou model Ferrari la Salonul Auto de la Frankfurt. Ziua de astazi ne-a rezervat insa doua surprize din partea Calutului Cabrat.

Mai intai, trebuie spus ca Ferrari a prezentat primele informatii oficiale despre noul lor model care va fi dezvaluit la Salonul Auto de la Frankfurt , iar in al doilea rand noul model nu este Challenge Stradale sau Dino, asa cum se astepta toata lumea, ci F430 Scuderia.

In linii mari noua bijuterie italiana este modelul Challenge Stradale, prezentat in fotografii spion si de Automarket . Singura diferenta notabila este numele.

Pe data de 11 septembrie, la Frankfurt, Michael Schumacher va prezenta noul F430 Scuderia, care va intregi alaturi de Spider si Coupe familia lui F430.

Ultima capodopera venita de la Maranello prezinta un motor V8 aspirat de 4.3 litri care genereaza o putere de 510 CP la 8500 rot/min. Supercarul italian are 1.250 kg, lucru care ii ofera un raport impresionant putere-masa, de 1CP la 2.45 kg.

Noutatile aduse de modelul Scuderia in gama lui F430 se ragasesc la capitolul tehnica.

Ferrari a realizat pentru Scuderia un nou sistem de evacuare si un nou pachet de control al tractiunii, care combina intr-o singura entitate tehnologica sistemele E-diff (diferentialul electronic), controlul tractiunii si sistemul de tractiune F1-Trac. Ferrari a facut modificari si la software-ul cutiei de viteze Superfast F1, noile imbunatiri facand ca durata in care se realizeaza un schimb de viteza sa fie de 60 de milisecunde.

Comentarii (28)

  • el matador
    da ...
    da... cred ca este suficient, da !
    0 0
  • carlos
    super
    masina faina
    0 0
  • da
    citesc frecvent posturile acestea si pentru cei care au ceva de comentat cand vad o masina mai ieftina.Acum tuturor va place dar cati au bani sa o si cumpere? lol
    0 0
  • Bulanache
    Jaf! Ce dreq vor astia sa ne impresioneze cu o rabla? Loganul meu e muuult mai marfa decat panarama asta!
    0 0
  • Bogdan
    pret ?
    Nu ca mi-as permite, dar cam cat costa o dracovenie din asta ?
    0 0
  • Bulanache, si ce sti sa faci cu loganul ala?Inseamna ca nu sti sa apreciezi o masina de calitate.Si nu ma refer numai la Ferrari.Pun pariu ca asculti si manele in loganul tau cu care te mandresti
    0 0
  • frumoasa de privit si admirat si cu multe calitati...pana ajunge intr-un garaj normal mai este...
    0 0
  • ptr. cypylix
    "sti" ala se scrie cu 2 (doi) de i. Si eu am Logan, stiu si limba romana, nu ascult manele si l-am cumparat nu pentru calitate ci ptr. ca pe asta mi-am permis-o, dintre masinile noi, la un pret la care mi-as fi putut cumpara aproape orice marca straina second, dar nu-mi plac vechiturile altora.
    0 0
  • cypylix... ai mancat lecitina? sau lucrezi intr-un mediu prea elevat? era o gluma
    0 0
  • De 50.000 de ori mai Ferrari decat Enzo-u' !!!
    0 0
  • xhunter
    calitate
    nici un comentariu... e o masina ... mai mult decat bestiala
    0 0
  • andrei_2d
    seamana cam mult cu aston martin sau nu ma pricep eu deloc la masini :-s in orice caz..arata bine si unde pun ei mana se vede..are o herghelie de cai sub capota aia rosie ;))
    0 0
  • hm;...
    am eu impresia sau masina ii fak pe calc?
    0 0
  • e frumos dar...
    e frumos intr-adevar ca si oricare ferari, dar au un mic defect, a imprumutat bara din fata de la lamborgini si nu este bineee...
    0 0
  • spate
    e super masina dar se putea si o poza din spate...
    0 0
  • Caroserie
    Italienii sunt , fara indoiala , cei mai ........carosieri.Masina arata super !
    Dar bineinteles ca e un lucru INUTIL !
    Doar daca nu ai cu ce impresiona pe nimeni cu nimic , atunci iei o masina din asta , sperind ca vei atrage atentia. Dar oamenii stiu ca nu ai facut-o tu , tu doar stai in ea si privesti de jur-imprejur , sperind ca..... Atita tot......
    0 0
  • Cumparatul
    Daca ati sti cat de putini au privilegiul de a conduce un ferari acum. Trebuie sa faci eforturi mari pentru a intra in clubul lor, multe multe,pentru a le arata ca vrei cu adevarat masina. Am vazut un reportaj realizat si ... nu stiu ce sanse ai sa iti cumperi un Ferrari. Oricum masinile .. numai respect si nota 10
    0 0
  • liviu
    nu te supara,mi-am luat acuma un passat diesel din 2003 si mi-a iesit la 9400 cu taxa.I-am spalat complet tapiseria si tot plasticul,ca sa nu stau in transpiratia celui de inainte,i-am dat un polish si pot sa zic ca e ca nou.Sincer,e mai "masina" decat loganu.
    0 0
  • parere
    nu vi se pare ca orice comentariu legat de masina asta e depasit? si comparatiile astea cu logan passat sau orice alt tip de masina mai pamintean e o timpenie ?
    0 0
  • Stefan
    Subiect
    F430 Scuderia VS Logan....lol :)))))))
    0 0
  • laurro
    of !!
    nu sunt un fan al masinilor italiene, ba din contra !! dar asta e masina ?? e ozn fratilor !! e clar ca are un pret cu care cumperi un cartier in Romania. poate o aduc si la Bucuresti la vreo expozitie, macar sa fa cem o poza langa ea ! sau poate o vedem pe strazile din Bucuresti inaintea expozitiei.....!?
    0 0
  • loganu este cea mai buna masina din lume
    loganul este cea mai fiabila masina din lume , cea mai frumoasa si bla bla bla.........trebuie sa fii un mare idiot sa crezi asta
    0 0
  • bogdan
    concurenti
    Principalii rivali sunt gallardo superleggera si viitorul porsche 911(997) gt2. Pe gallardo il bate sigur dar sa vedem ce poate porsche.
    0 0
  • ca la pescuit !
    un tip a pus la misto un anunt de genu' "loganu e cel mai tare " si FRAIERII au ingitit momeala ...ba chiar unu se da mare cu PASSATU' lui ...succes la pescuit
    0 0
  • Bogdan_RD
    ptr. liviu
    asa crezi tu ca stii limba romana.
    se zice cu doi i nu cu doi de i ;)
    ca nu zici am doua de maini, zici am doua maini/
    Ferrari RULZ
    0 0
  • bestya
    F360Modena
    din pacate masina asta asa cum arata ea, are cele mai performante componente plus sati mai cumperi si una nu prea poti daca nu ai deja 2 3 masini ferrari, iar cei care isi plang de mila cu loganu sau passatu sau orice alta masina uita ca un ferrari nu face parte din aceeasi categorie cu celelalte masini, cum nici painea nu poate fi comparata cu branza... si etc...sunt numai comentarii de prisos si cei care le scriu , ei bine le scriu doar in ciuda sau invidie, sau asa e poporu roman, bere si fotbal si multe seminte si pe ici pe colo si ceva politichie...suntem buni la toate noi din acest motiv suntem pe primu loc in toate domeniile :)) sa le traiasca noul model, pe cand ei construiau ferrari noi inca mai aveam un bou putere la caruta...suntem inapoiati, si mai avem pana recuperam timpul pierdut aiurea in timpul comunismului...
    p.s. azi daca ai pornit la drum cu orice...maine deja vrei sa fii cel mai tare...visati...e frumos...dar ce te faci cand te trezesti?
    0 0
  • Danutzky
    zana masinilor
    asta e masina care te face sa simti k viata merita traita... dar in acelasi timp te indeamna sa pui pedala la podea
    0 0
  • Un cetatean
    Reportaj
    Unde ati vazut reportajul despre cum sa ajungi in posesia unui Ferarri?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru