IED si Tesla vor aduce la Geneva un concept botezat Eye

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 16.02.2010
Institutul European de Design va expune la standul sau de la Geneva conceptul Eye, dezvoltat in colaborare cu Tesla. Creatia torinezilor este propulsata de un motor electric si se poate transforma usor din coupe in decapotabila.

Tesla incearca sa surprinda publicul de la Geneva cu o creatie futurista, rezultat al unei colaborari cu Institutul European de Design din Torino (IED). Conceptul care va fi expus in cadrul evenimentului elvetian se numeste Eye si incearca sa traseze liniile unui automobil sportiv, cu tren de rulare electric, ce poate fi folosit in fiecare zi.

Prototipul trasat de IED masoara 4.3 metri lungime, 1.8 metri latime, 1.4 metri inaltime si se caracterizeaza printr-un acoperis rabatabil ce poate transforma coupe-ul compact cu patru locuri intr-o decapotabila cu doar doua locuri.

Creat in colaborare cu Tesla, conceptul Eye se vrea a fi propulsat de un tren de rulare electric, despre care nu se cunosc insa detalii. Singura informatie sigura este pozitionarea bateriilor litiu-ion sub bancheta din spate.

Standul IED de la Geneva va mai gazdui un concept botezat Pygmy, bazat pe Fiat Panda 4x4 si inspirat de acordul dintre italieni si grupul Chrysler, precum si un prototip sportiv Libido, care interpreteaza intr-o maniera futurista valorile de excelenta si sportivitate ale Aston Martin.

via | quattroruote

Comentarii (1)

  • ........
    o idee buna
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru