Indienii scot in ianuarie cea mai ieftina masina din lume!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 05.06.2007
Modelul va costa 2000 de euro, va avea un motor diesel de 30 de cai si va fi scos de indienii de la Tata.

Indienii de la Tata au anuntat astazi ce cea mai ieftina masina din lume, cunoscuta inca sub numele de cod RS 1-Lakh, va fi lansata pe piata in ianuarie 2008. Masina extra-low-cost va costa pana la urma 2000 de euro si nu 2000 de dolari, asa cum s-a anuntat initial, pretul sau reusind insa oricum sa il bata de cateva ori pe cel al masinii ieftine prin excelenta denumita Logan. De fapt, presa internationala afirma inspirat despre Logan ca este un adevarat S-Klasse pe langa noul model indian.

In orice caz, dotarile Daciei Logan vor fi cu mult peste cele ale modelului indian. Vorbim despre o berlina cu patru usi care va avea un motor diesel de cel mult 30 de cai putere (?!) iar amanuntul numit siguranta va avea evident de suferit. Despre acest lucru, cei de la Tata afirma ca noua masina se va ridica la standardele interne ale Indiei fara a anunta insa care sunt acestea si care ar fi modul in care tata RS 1-Lakh se va descurca la un eventual crash-test organizat de Euro NCAP. In plus, Tata a confirmat nivelurile de echipare ale masinii: rudimentar, mediu si ridicat.

Desi modelul va fi lansat la Salonul Auto din New Delhi in ianuarie, acesta va putea fi achizitionat doar incepand cu toamna anului viitor.

Comentarii (74)

  • Tot
    come on people !30 CP ?!?!te intorci in timp cu atatia cai putere.
    0 0
  • ce vorbe sunt astea ?!
    sincer...30 cp are si bunicu dak isi pune toti caii din ferma la o caruta...cred doar k ar consuma mai mult =)))
    0 0
  • se termina lumea:))
    fratilor e de jale e de rau.am asteptat atatia ani sa am si eu permis ca sa imi intretin si eu adrenalina dar se pare ca nu am noroc....astia vor sa faca mba masini care zboara,ba pe curent ba...."TATA";Oameni buni daca vreau sa zbor prefer un BMW al anilor 90' iar daca vreau consum redus iau un SMART;So nu va mai bateti joc de masini,macar sa le dea alt nume de exemplu "PAPI" :)))))) Noroc bun
    0 0
  • vreau si eu
    hai ma ca e super bun pretul. ce daca au mai renuntat si ei la nishte balarii pe care oricum nu le foloseam precum casetofon, oglinzi, usi, faruri, scaune... Am auzit ca au ca extraoptiunie inca 5 locuri ca cica pe la ei daca bagi un portbagaj pe ea mai incap vreo 5 indieni. Si ce iti mai trebuie volan cand cele 2 sfori isi fac treaba foarte bine. hai sa ne luam mashina si sa scriem pe ea maibach2.
    0 0
  • lucian
    dar are faruri si capac la portbagaj ...au pus-o astia cu Loganu..:))
    0 0
  • MIORITICUL
    faza cu farurile si capacul portbagaj o inteleg doar cei care au vazut reclamele din spania ale loganului. Oricum, am avut logan, acum am opel... dar raman la parerea ca logan este o masina excelenta de oras. La drum lung mai da chixuri la demaraj in depasire, dar isi merita banii.
    0 0
  • ala_micu
    asa se numeste firma
    TATA e un producator "consacrat" pe piata lor si daca nu ma insel, patronul e miliardar. desi PAPI ar suna mai interesant :D. oricum 30 CP... dintre care in decurs de 5 ani mor 1/4 si se mai istovesc inca 1/2.. TRIST!
    0 0
  • TATA
    La cat de saraci si de multi sunt aia, se va vinde foarte bine... Oricum nu cred ca o vom vedea in Romania. Eu unul sunt chiar curios cum arata.
    0 0
  • CP
    un ATV are intre 15 si 40 de CP deci cred ca pentru ce va iesi ... (probabil cu o greutate mica) va fi suficient. Cei care au condus un quad, stiu!
    0 0
  • marinescu victor
    logan si masina indiana
    da e mica tata dar mie imi mai place loganul, de ce? păi pt ca e asa cum au promos de 5000 de euro, pt ca are stabilitatea foarte buna cand trece pe linga tine un TIR si esti pe autostrada, pt ca are frane care te cam obliga sa fii atent cand franezi sa nu intri in cel din fata ta, pt ca e foarte inalta caroseria desi garda la sol e mică, pt ca nu poti sa-ti comanzi optiunile pe care le doresti ( pe bani, ci numai ce cred fabricantii ca trebuie sa-ti dea pt ca la MCV geamul din spate are dezaburire numai pe 1/2 partea stanga si nu dreapta unde e unghi mort) asa că nu conteaza că nu vezi in dreapta spate nimic cand mergi inapoi cu spatele poti lovi fara frica orice ai in spate, pt ca are un demaraj de de n.ai probleme asa că nu te angajezi in depăsiri ca sa fii sigur ca ajungi acasă. si ca are motoare bune cu 8 supape model 1997 de ce sa cheltui pe motoare moderne cu 16 supape ( cum au pus doar la unele modele) si sa ai demaraj si siguranta in depăsiri, ca nu ne trebuie asa ceva asa că de "aia" imi place loganul
    1 0
  • Un cal are aprox 30 CP... :)))))))))
    0 0
  • melcool
    tata aaa???
    hai sa fim seriosi... cu 30 de cai nu urci nici bordurile....du-te TATA d-aici :))
    0 0
  • melcool
    logan vs tata
    aaaaaa si inca ceva....in sfarsit are si loganul nostru cu ce se compara..... :)))
    0 0
  • alexneamt
    e good
    pt. orash shi agenti comerciali ... e super bun ... ma voi ce vreti 300 de CP ... :)) laso draq ... e good pretzul ...
    0 0
  • bai logan e cea mai tare
    cine vorbeste de logan ca e slaba ca masina se inseala.daca era asa de slaba nu o cumpara nimeni ,mai fraierilor.daca nati condus-o niciodata nu va mai dati cu parerea .are si frane,si stabilitate si tot ce-ti doresti.daca nucredeti facetii un draiv test cu un DCI 1,5 SI O SA VA CONVINGETI!!! SI LA CONSUM SI LA DEMARAJ IN PANTA . CIELO E VARZA .
    0 0
  • Pretul teoretic
    Loganul a costat 5000EUR teoretic si intre 6.000 si 11.000 practic..ramane de vazut cat va costa si trotineta celor de la Tata :))
    probabil ca acum contruiesc masina intocmai ca in reclama cu Peugeot :))
    0 0
  • Anti gogu
    draiv test...
    e ce mai tare loganu.., dar e mai tare limba romana (facetii), ma rog, engleza (draiv)... mda, un adevarat proprietar de logan, de-aia-i iubesc.
    Intr-adevar daca toata viata ai condus dacia din `65 sau cielo (alta marca consacrata) e tare loganul. Bleah
    0 0
  • ShArKy4
    interesant....
    shi stitzi ce are ca dotari standar?....poi...roti , volan , pedale , scaunde , caroserie, etc...
    0 0
  • e bun pt copii
    cred ca o scot ca sa se renuntze la carutzele pt copii...sa puna in masina cam 6-7 bebelushi shi gata....merg peste tot....il pune pe unul de vre-o 7-8 ani..care shtie sa apese pe pedale shi ajunge shi au shi ei mashina....ca totzi visam cand eram copii ca sa conducem...ce face tehnologia
    0 0
  • Lada Revolution
    30 de cai....hmm...E la nivel de Lastun sau Trabant. Nici unul dintre cei 2 nu se aventureaza in depasiri deci la ei va fi un model de succes :D. Dacia Logan este o masina scumpa si jalnica.
    Cei de la Lada incep sa-si dea seama ca o masina ieftina trebuie sa arate si bine si trebuie si performanta. Dacia nu are aceste calitati si pe langa asta mai consuma si mult. Modelul va fi lansat in 2009 si va costa aprox cat un Logan.

    http://cardesign.ru/ru/gallery/concept-0-1-96-0-gal.html
    0 0
  • Pet cei interesati asa va rata noua TATA
    http://www.youtube.com/watch?v=DmZZ2XYq3yM
    she's a beast: portbagaj enorm, pachet special de siguranta, sistem de navigatie, 12 locuri. Cei de la Dacia mai trebuie sa-si imbunatteasca marfa, ca au concurenta.
    0 0
  • mda...
    cum sa compari golanul cu asta?
    is clase diferite da na...
    logik k e putin 30 de cai da la banii astia ce vrei?
    0 0
  • stefan
    Loganisti marcati....
    Bai nene.... toti astia cu loganu sunteti foarte marcati cand vi se aduc "insulte" si se face misto de masina voastra... asta este parerea noastra, va aud pe toti, "daca conduceai masina nu ziceai asta", eu sincer de cand a aparut loganu nu am condus-o decat acum vro 3 luni si m-am lecuit, asa ca va zic eu... CONDUCETI SI VOI O MASINA STRAINA SI O SA VEDETI CUM E!!! asa ca nu o mai ardeti aiurea... este exact cum noi ne imbracam din MALL-uri si voi din Europa :)) v-am pupat...
    0 0
  • nyivus
    Lada Revolution
    Wow... chiar arata superb Lada aceasta... Sunt curios daca o sa-l si fabrice asa, si ce calitate va avea. Cred ca Loganul o sa aiba mari greutati.
    0 0
  • criterii de pustani prosti
    daca criteriul numarul unu e pretul este cea mai buna varianta din lume.
    Gnaditi-va la o problema simpla loganieni, bemwenieni si pustime din toate zarile:
    daca ai o firma, cu agenti comerciali si un buget de 12.000 de euro, poti cumpara un Renault Megane, Doua Loganuri, un sfert de BMW sau sase TATA. Eu as prefera sase TATA. Masina este poate fi un "utilaj" care sa aduca beneficii sau un accesoriu pentru talente fite si figuri. Tata sau Matiz nu dau personalitate unui pustan cacacios. Dar un Logan cu jenti de magneziu si geamuri fumurii din care sa rasune manele...il schimba totusi pe papagal. Altfel se uita cartieru' la el.
    0 0
  • Iulian
    Cai si magari
    Sunt sigur ca un motor diesel de 30 de cai va fi suficient pentru scopul propus. Nimeni nu a zis ca va fi o masina de curse. Va fi un obiect ce va inlocui bicicleta. Merge fara sa pedalezi si nu te ploua. Este de laudat initiativa indienilor. Personal, daca as trai in India si as avea acel nivel de trai, as fi mai mult decat multumit cu asemenea masina. In ceea ce priveste siguranta, daciile de 30 de ani nu cred ca erau mai sigure si tot si-au facut treaba. Deasemenea cei 30 de cai s-ar putea sa faca treaba mai buna decat "herghelia" unei Dacii 1300. Avand in vedere ce masini au in portofoliu TATA, s-ar putea sa avem o surpriza placuta!
    0 0
  • masini
    daca va mai luati o data de logan...va iau pe toti la bataie :))
    0 0
  • Matizul are tot cam atatia cai
    De ce e toata lumea surprinsa ? Matizul tot 35 de cai are.
    0 0
  • Nu schimbati subiectul
    S-a pus in discutie faptul ca indienii vor scoate o "masina". Pun in ghilimele pentru a opri alte comentarii ce vor aparea apropo de acest comentariu! Nu are rost sa facem comparatie intre Loganul nostru si Masinuta lor. Loganul nostru este o masina asa cum este... Am condus mii de kilometri cu el... si singurul avantaj pe care il are este acela ca daca te lasa ceva, si in mod sigur te cam lasa... tragi pe dreapta, faci cu mana si cum sunt atatia posesori de loganuri sigur se gaseste unul sa opreasca si sa iti dea o mana de ajutor. E o masina buna pentru noi, piese se gasesc aproape oriunde, mai ales in santuri, unde se gasesc loganuri carora nu le-a tinut frana sau au incercat soferii sa ia o curba mai stransa cu peste 80km/h. E suficient ca in portbagajul IMENS sa ai un PATENT si alte ustensile ajutatoare. Cam asta ar fi despre logan. Iar acum, daca ei isi scot o masina SIGURA, ce aveti impotriva? Gropi sunt peste tot... iar la 30 CP sigur reusesti sa le ocolesti din timp... fara sa iti faci probleme ca viteza e de vina ca ai dat in ele si nu le-ai vazut! Dece sa mergi pe jos cand ai o masinuta ca aia? Daca ai toaleta in fundul curtii ca la tara.... treci in masarlier si te duuuuci pana crezi ca nu te vede nimeni.. Eu mi-as lua una pentru mers la lucru, cu toate ca mi-as face probleme cu urcatul podului... Totul are un sens. Credeti ca loganul se descurca mai usor? Of... Oricum m-a amuzat comentariul multora dintre voi!
    0 0
  • Fan Volkswagen
    Bravo STP
    Ma bucur ca mai vad si oameni calumea pe aici .. deci oameni .. masina in general a fost construita ca "utilaj" nu ca aspiratori de femei... femeile vin dak ai bani si dak nu ai masina :) Tata a scos o varianta de "minicar" pentru inghesuiala lor.. care sa fim drepti si la noi este...Nu toti ne putem fali cu un Kompressor sau Passat in fata casei\blocului, si inco o chestie care ma "omoara" omu are masina scumpa... ca cele doua mentionate mai sus.. si saracu sta intr-un apartament.... pai la masina aia trebuie vila frate !! dak nu vreo 3...deci mai lasati incolo de "Fatade" ca toti putem sa dam impresia ca suntem mari ...btw ..vad ca oameniii iar au deschis subiectu "logan" :)) sa fim seriosi... dak ziceati solenza mai ziceam...da logan ??? :)) O zi buna
    0 0
  • n-am masina dar am permis :P
    ca sa va lamuriti
    http://www.motorpasion.com/images/tata_minicar.jpg
    acesta este masina despre care vorbiti .. iar cei care zic ca are si loganul cu ce se compara se inseala .. TATA este net superior DACIA
    0 0
  • HondaFan
    matiz
    appr matizu are 54 cp ;) .... iar masina asta cu 30 cp....nush cine o sa o cumpere,probabil doar indienii sau cei care nu vor sa moara din cauza vitezei prea mare care le`o ofera alte masini ;))
    0 0
  • Gogu varza
    anti gogu
    tata se vede ca ai mers doar cu harburi adica ori numai dacii ori numai cu cielo varza ......vinde loganul si ia-ti un cielo nou .....scuze la mana a doua ...ca tre sa pui cam un logan nou full si inca ceva sa iti iei un cielo ......:)))))) si apoi mai posteaza aici ceva ....oricum nu compara masinile facute dupa francezi cu cele facute dupa germani ........ se vede ca mai ai ceva de invatzat ...bafta la achizitzia unui Cielo 16v:)))
    0 0
  • bigotti
    vrajeli
    "reusind insa oricum sa il bata de cateva ori pe cel al masinii ieftine prin excelenta denumita Logan."
    1. tin sa va anunt ca loganul nu chiar cea mai ieftina masina noua de pe piata din Romania. (Matiz de ex.)
    2. si cu loganul a fost mare valva ca va fi 5000 de euro toata lumea isi va permite si cel mai ieftin model e vreo 7000 si ceva
    Asa ca mai lasati vrajelile astea de 2 lei
    0 0
  • AndreiRN
    Necesara
    Ca mijloc de transport ideea este foarte buna si s-ar putea sa fie de succes. Un motor pe motorina cu racirea pe aer si o transmisie cu 5 trepte puse intr-un vehicol usor va da o economie de 2.5% si o viteza maxima de 100kmh. La drumurile mai cu gropi nici nu ai cum sa mergi mai repede. O caroserie din PET injectata si cu un interior agricol si gata masina capabila sa duca 5 persoane. Daca s-ar vinde in romania cu siguranta ca ar avea un mare succes.
    0 0
  • LEGIONARUL
    astia vor sa se imputineze :)))
    oameni buni... de ce nu vedeti partea buna a lucrurilor??? am citit k siguranta nu a fost luata in seama...asa k cine stie cati or sa moara in accidente la ei...si daca indienii sunt peste miliard...cins stie, or fi facut ei niste calcule/statistici si au vazut k ii asteapta o criza nationala...si s-or fi gandit sa scape foarte frumos si legal de cateva milioane sau zeci de milioane...faza cu proeictul asta poate fi o coperta/paravan...ia ganditi-va voi la ce ar fi generat un cutremur cam in zona indiei... tsunami-ul de acum cativa ani... cine stie ce-or mai fi punand indienii astia la cale? oricum imi place cum gandesc ei si in filmele lor clasice indiene... :)) iar despre masina... 30 cai putere??? tre sa fie toata din carton sau foita de aluminiu...aaa si nu spune daca are si geamuri, si roata de rezerva -k si astea au o oarece greutate...DAR CARE-I FORMULA PT UN CAL PUTERE SA VEDEM DACA II MAI RENTABIL SA MERGI CU CALUL DECAT CU ASA CEVA???eu mi-as lua asa ceva doar pentru ...senzatii tari :)))))...k nimeni dintara n-o sa-si ia tata... toate bune
    0 0
  • LEGIONARUL
    'ai de mini... asta ari sh tabli sh sticli :)))
    luati fratilor imaginea asta... atat am gasit pe net... http://economictimes.indiatimes.com/photo.cms?msid=2000679

    cred k aia in india or sa faca INTRCERE K INTRE MELCI... SI POATE EI TINTESC SA INTRE IN CARTEA RECORDURILOR PT CEA MAI LUNGA SI CEA MAI INTERMINABILA INTRECERE DE MELCI DIN LUME :)))))
    0 0
  • totusi........
    Am auzit ca la aceasta masina se va putea deschie portbagajul din interior!!! Trebuie doar sa te intinzi putin de pe scaunul soferului.
    0 0
  • hmm
    Dar ce ne facem cu cainii vagabonzi? O sa faca pipilica direct pe parbriz, iar tziganii o sa o fure (o iau pe sus cate 2)-ar trebui sa o legam de stalpi, de garduri..etc
    0 0
  • BLONDU28
    HA HA HA
    AIA CE VREA SA FIE CRED CA GLUMESC AIA ESTE MAI NASPA CA UN SCUTER IAUZI 30CP AIA NU ESTE MASINA POATE PT CHINA CA EI SUNT MAI MICI:))
    0 0
  • george
    :)
    bah dacia 1310 aveam 40 de cai si mergea ca dreq....oare asta qm mere???
    0 0
  • Special
    pentru
    Numai vitezomani si complexati.
    Vb unuia mai sus, niste jenti pe logan, manele la maxim si sunteti bagati in seama.
    Conduceti si voi alte masini (masini, nu tentative) si apoi dati-va cu parerea.Dar stai, masina pe care o aveti voi e cea mai buna :d.
    0 0
  • Lada Revolution
    de Nyivus
    :)))) Rusa nu prea situ....dar din cate am inteles versiunea de top va fi echipata cu un agregat de 2000cm3 benzina, cu care masina va atinge lejer viteza de 210km/h, jante aliaj fata spate 18", cauciucuri 225/40 ZR 18. Computer de bord cu monitor LCD. Daca intradevar nu va fi mai scump decat un Logan, atunci cei de la Dacia trebuie sa se gandeasca ca caroseria lor care era la moda la inceputul anilor 90, si naspeturile de motare Renault ar trebui schimbate.

    http://auto.lenta.ru/photo/2007/03/07/ladac/gal.html
    0 0
  • Hai sa nu ne intindem
    Vorbim aici despre o masina de 2000E si una de 6400 in cea mai ieftina varianta (rudimentara dupa cum se exprima constructorul indian). Mi se pare absolut normal sa fim indulgenti cu buburuza celor de la Tata pt ca scopul lor este acela sa produca un titirez caruia sa-i pui benzina(motorina) si sa mearga. ATAT. Asadar este imposibila comparatia intre bolidul celor de la TATA si mult prea mediatizatul Logan. In plus, sa fim seriosi, ce optiuni vrem la 2000E :) ?
    0 0
  • PENTRU GEORGE
    BA SMECHERE DACA TOT ESTI ASA DE DESTEPT DACIA AIA DIN 71 ARE 56 DE CP SAU 40 DE KW...IN CAZUL IN CARE NU STII SA FACI DIFERENTA....ORICUM EU AM UNA SI II DAU CAND VREI SCARTAIT IN TREAPTA 3 DE VITEZA ADICA 1-2-3 SCARTAIT IN CONTINUU SI ARE O TONA SA VEDEM NOI LA UN MOTOR DIESEL CUM II DAI TU SCARTZAIT IN 1 SI A 2-A MACAR ATAT....SI NU MAI FACE-TI VOI COMPARATIE CU DACIA SI CU PORCARIA AIA DE 'MASINA' CE DRACU DACA INTRII CU 70 DE KM INTR-UN COPAC CU AIA SIGUR TE SCOT AIA CU PENSETA PE CAND INTR-O DACIE MAI TEAPANA CHIAR SI DIN 71 SIGUR LA 70 DE KM/H SCAPI CU VIATA SI INTREG (HAI POATE CU URME DE LA VOLAN SAU ZGARIETURI LA PICOARE )LA FEL SI CU BROASCA AIA DE SMART CARE PANA LA 115 KM/H SIGUR MASINA NU SE RUPE DAR PASAGERUL MOARE INSTANTANEU SI CE AI FACUT.....BROATELE NU SUNT BUNE DE NIMIC....NICI LA PESCUIT CA RAMAI PRIN GROPILE CU NOROI
    0 0
  • tare rau
    parerea mea personala despre aceasta mirifica masina in miniatura este una BUNA!de ce?ganditi-va ce inseamna sa fiiiii cu un bmw la ora 8 dimineata prin Bucuresti incercand sa te duci catre munca???va spun eu din propria experienta,ceva foarte rau si incepem cu ce ne doare cel mai tare CONSUMUL,STRESUL si timpul pierdut!de exemplu eu am un Opel Omega cu un motor de 2,5 L diesel si pot spune ca mai bine merg pe jos la ora aia decat cu masina!si inca ceva cana oare a avut Dacia 1 tona??am vazut intrun coment ca are 1 tona si bla bla????am avut si eu dacia si stiu ce inseamna!!!!!
    0 0
  • alo dacia
    bai baiete care dai scart cu dacia in treptele 1,2,3 esti periculos rau de tot!spune-mi cand faci treaba asta asculti si manele si stai cu geamurile deschise si te plimbi prin fata scolilor poate iti cade vreo minora dornica de elixirul fericirii???/stai dracu in banca ta cu tot cu dacia ta!!!!!!fiecare masina este facuta pentru diferite feluri de buzunar,mai lat,mai lat si mai adanc si bla bla bla!!!!deci sa fim seriosi cine vrea sa foloseasca masina pentru ceea ce este ea se multumeste si cu 30 de cai prin Bucurestiul asta care este sufocat de masini cumparate in lesing de tata si mama sau mai stiu eu cum!!!!deci basinosiii sa stea acsasa siacei posesori de dacii care rup asfaltul cu planetarele dupa 5 min de scart!!!!!
    0 0
  • Mihai 2
    Iar Logan ?!!!
    Indiferent ca subiectele discutiei sunt BMW, Audi sau orice alta marca, inevitabil, unii nu pot scapa de anumite obsesii.Eu cred ca sunt doua categorii de oameni care hulesc Loganul. Din prima fac parte cei ce isi permit masini mult mai de soi si nu inteleg ca mai sunt si persoane care nu au atat de multi bani incat sa isi poata cumpara o masina scumpa, dar vor totusi o masina noua. Astia din prima categorie ori s-au nascut cu bani (si asta nu e in nici un caz meritul lor), ori au uitat de unde au plecat ... si asta e si mai trist. Din a doua categorie fac parte cei care nici macar Logan nu isi permit si vor ca lumea sa creada ca harburile lor straine din ani '80 sunt mai bune ca Loganul nou... Pe mine unul nu m-ar mira sa existe si personaje care nici macar n-au masina, dar care sa critice Loganul. Nu spun ca francezii au facut o masina performanta, insa eu cred ca alegerea unei masini este o problema de optiune. Fiecare alege ce i se potriveste in functie de pret, performante, dimensiuni... Astfel orice produs isi gaseste clienti. Daca numarul lor este mai mic sau mai mare... asta decide piata. Chiar nu am Logan si nici alta masina a grupului Renault. Si nici nu cred ca imi voi cumpara vreodata pentru ca unii urasc atat de tare marca asta incat s-ar putea sa se apuce de vandalizat bietele Dacii doar ca sa arate lumii ca au ei masini mai bune. Iar pentru cei care au asociat Loganul cu manelele... manele se aud si din Seria 7 si din CLS. Deci banii si prostul gust nu se exclud mereu. Sa fiti iubiti!
    0 0
  • da prietene
    asa este cum spui tu(se asculta si in bmw si in alte masini mai scumpe)insa diferenta este alta ,ala care are bani de bmw sau mai stiu eu ce isi permite sa o repare,pe cand un amarat cu o dacie care sufera de scarturi prin fata blocului sau mai stiu eu unde mai greu!!!!!daca ai ghinionul sa dai de unu ca asta pe strada sa te loveasca ca nu iau mai tinut franele parca ramai cu un gust amar dupa!!!nu sunt posesorul unui auto foarte bun si nou este o masina putin mai veche adica vreo 6 ani dar pot spune ceva, oricand am sa pot demonstra ca o masina Germana este cu adevarat o masina comparativ cu restul masinilor de pe acest pamant!nemtii au fost inzestrati cu acest lucru sunt unicii producatori de masini restul sunt intro alta categorie!deci bucurati-va de ce aveti !!!!
    0 0
  • aaa
    prin anii 90 nemtii au dotat masinile lor cu anumite lucruri la care cei de la grupul dacia atat cat si posesori nu pot face decat sa viseze!daca vrei sa te convingi ia un taximetrist ce conduce o dacia si urmarestel sa vezi cat de atent este cum se aude motorul daca ai mai fluiera planetarele,daca nu cumva ai fierbe apa in motor si mai stiu eu ce dupa care ia un taximetrist ce conduce o masina din gama celor nemtesti si ai sa vezi diferenta!!!!pana si o masina din anii 80 nemtesca este mai buna decat o solnita sau un golan!!!!deci posesori de dacia va dau un sfat prietenesc mai bine una mai veche ce se incadreaza in categoria masini decat una noua si scumpa dintro categorie Necunoscuta!am avut dacia si tiu ce inseamna!!!pana si logan la care o planetara costa mai mult decat la un opel!!!!
    0 0
  • mihai2
    Pt Ursu.
    Eu chiar nu pot sa te contrazic...Ii respect pe nemti si masinile germane la fel de mult.Detest la fel de mult (poate chiar mai mult) pe cei care se dau zmei pe sosea cu Guta la maxim (chiar daca o fac de la volanul unor jafuri sau al unor supermasini).Doar ca trebuie sa admiti ca sunt si soferi de masini scumpe care isi permit sa faca orice pentru ca au bani.Dau spagi si scapa oricat de grave ar fi accidentele pe care le fac. Beau si se urca la volan, conduc cu 200 in localitate etc. Si astia sunt la fel de periculosi ca cei care isi scartaie jafurile din 71.Cand am vorbit despre manele - Logan chiar nu m-am referit la replica pe care i-ai dat-o tu aluia cu Dacia de o tona. Tu nu vezi ca n-a scris in toata viata lui cat a scris in mesajul ala?! Voiam sa spun ca sunt oameni care au muncit sa-si ia Logan sau poate chiar si-au dorit mult masina asta. Si nu mi se pare ok sa fie facuti zob cu atata inversunare. Poate pentru ei chiar este o realizare. Eu spre exemplu am o parere proasta si culmea argumentata, despre multe din "limuzinele" alora de si-au dat cu parerea. Dar nu imi sta in fire sa vorbesc urat despre masinile oamenilor. Vede fiecare daca a ales bine sau rau. In rest TOATA STIMA!
    0 0
  • da
    asa este !nu te contrazic referitor la ce ai scris insa trebuie sa fi rational si si sa vezi cu adevarat cum stau lucrurile!ba chiar tatal meu are logan si el este multumit de aceasta masina chiar daca a avut si masini de o mai buna calitate!nu critic persoanele ce au un logan pentru ca nu pot,fiecare isi alege ceea ce vrea in functie de ce are insa sunt de parerea ca daca ai 11.000 euro sau faci imprumut de la banca sau ce faci poti sa te mai strangi de vreo 1500 sa-ti cumperi o masina(opel astra)simpla si este in categoria masinilor si mai este si noua!asta daca vrei cu adevarat sa-ti cumperi masina noua ceea ce pe mine nu ma prea incanta!iti cumperi masina noua la cae ai Garantie doar daca faci service-ul la EI si in 2 ani te incarca la bani de nu te vezi si dupa 2 ani daca vrei sa o vinzi pierzi bani grupa mare!deci care este afacerea pana la urma????parerea mea este ca nu se merita dar fiecare face cel taie capul!!!!!dupa cum este aceea vorba batranesca capu face capu trage!am multi prieteni ce si-au cumparat LOGAN cu toate optiunile jante bla bla si la peste 120km sunt pe sosea precum un fulg fara siguranta!nu consider ca este tocmai cea mai buna varianta DACIA LOGAN din nici un punct de vedere!!!!in orica capitol este zero aceea masina atat ca este noua si asta merge la cei ce nu au avut in viata lor o Virgina la pat!!!!!daca este noua nu inseamna ca este si buna!!!!!!!tema pentru cei ce pun pret pe Siguranta lor si a celor dragi!!!!
    0 0
  • AndreiRN
    Masini si masini
    "nemtii au fost inzestrati cu acest lucru sunt unicii producatori de masini restul sunt intro alta categorie!"
    Aici ai cam dat cu batul in balta tinand cont de faptul ca masinile nemtesti au probleme serioase la capitolul calitate si fiabilitate. Pana si Hyunday este net superioara oricarei masini nemtesti cand este vb de satisfactia clientului si calitatea de asamblare.
    Intradevar nemti fac masini bune (sunt posesor a 2 MBZ) dar sunt alti care fac masini EXCELENTE si la preturi realiste.
    Aceasta masina indiana le va da peste nas la multe alte marci si ii va forta sa produca si ei ori calitate mai buna ori un pret mai rezonabil.
    0 0
  • opa
    nemtii fac masini proaste si scumpe?????daca ai peste 25 de ani ai face bine sa te gandesti cam ce masinii aveau cei e la Hyunday prin anii 90?????????stii de cine este facut Bentley-ul?
    0 0
  • pa...
    Patentul si Ciocanul este al Nemtiilor de cand lumea si pamantul si asa va ramane!!!!
    0 0
  • execrabil
    mda
    la un pret de 2000 de euro iti poti lua numai o dacie de la noi , care .... e cam de prin anii 70...ca tot zieca cineva ca ne intoarcem in timp! masina a fost facuta pt bugetul indienilor..deci..eu cred inspirat proiectul "TATA"
    0 0
  • nazdravanu'
    e multi domle'
    Dragutzilor....un auto e vital in ziua de azi....in orice colt din lume.....amintiti-va de trenurile alea superaglomerate din India,in care oamenii stau ciorchine pe scari si se mai si "ofilesc"....La nivelul lor de trai,va asigur ca intr-o proportie apropiata de 100% sunt superincantati de acest auto.Va inlocui si trenul,si bicicleta si motocicleta.Si mai ganditi-va la Bangladesh si China,ca si astia-s o gramada....si-s amarati.Nici noi nu suntem departe....sunt sigur ca si aici va avea succes....Toate cele bune!!!!
    0 0
  • masina tare...
    hmmm...30 cai...bun...doar pentru incepatori...o singura intrebare:la banii astia,e masina de unica folosinta??? ar fi bine daca s-ar inventa si asa ceva...
    0 0
  • danutz
    pt ei
    pentru ei aceasta masina dupa parerea mea e ca un bmw la noi...tinand cont k mijloc u de transport la ei este mai mult bicicleta...sa fim seriosi si cu 30 de cai...barem asa o sa traiasca mai mult de 100 de ani :))
    0 0
  • AndreiRN
    Calitate
    1. nemtii fac masini proaste si scumpe?????
    2. daca ai peste 25 de ani ai face bine sa te gandesti cam ce masinii aveau cei e la Hyunday prin anii 90?????????
    3. stii de cine este facut Bentley-ul?
    4. Patentul si Ciocanul este al Nemtiilor.

    1. Gresit. Fac masini bune dar nu excelente. Da, preturile lor reflecta 25% "valoarea" numelui dar sunt din ce in ce mai multi care nu se mai lasa pacaliti.
    2. Am 44 de ani si calitatea imi este profesia. Ai admirat parte din munca mea. Da, si unde sunt romani acuma? Dar tatari? Au fast candva in varful lumi si .... Se cheama EVOLUTIE.
    3. Muncitori britanici si germani dar sa nu-mi spui tu ca Bentley este o masina de piata. In cate statistici de piata ai vazut-o? Cauta alt exemplu.
    4. Adevarat, dar masinile nu se mai fac cu patent si ciocan ci cu roboti si persistenta perfectionista si Continuos Process Improvement. Si se pare ca japonezi sunt doar un pas inaintea celorlalti.
    0 0
  • gabriel
    invatati sa vorbiti bai nene
    daca ai condus sau conduci o masina straina , nu inseamna ca loganul nu e masina , sa fim seriosi ca nu v-ati nascut in mercedes , bmw , volvo sau mai stiu eu ce alta marca de masina ... cati dintre voi au avut masini straine inainte de '89 ? ... si ceva mai grav ... invatati nene sa vorbiti si sa scrieti romaneste ca ne faceti de ras pe noi romanii ceilalti care "mai avem putina scoala" ... tot loganul ramane masina drumurilor noastre ... hai sanatate !
    0 0
  • shadowman
    tata
    ganditi-va ca astia vor sa investeasca in Romania la Craiova ex Daewoo!
    frumos de ..tot!
    0 0
  • gili005
    supermasina
    cumpar patru buc. sa am cai cat une buna
    0 0
  • klubbingg
    hahaha
    loganul mashina buna?;))=)) ce sa vad mai ...merge cu 150 daca o sufla vantu din spate...consum de 10l in orash?;)) e varza,iar cu masina asta noua inventata de 30 de CP ... precis s`au gandit si ei la o femei ca ele oricum nu au nevoie de mai mult ca sunt pericol pe sosea:))
    Deci astia care detin logan sa taca...ca la pretul ala itzi potzi cumpara o mashina second-hand shi e de 100 x mai buna...
    0 0
  • AndreiRN
    Super idee
    Aceasta idee si model ar da lecti la industria auto.
    Numai imaginativa.
    Motor diesel cu racire aer pe o masina mica economica.
    Motor diesel cu racire aer cuplat cu un compresor de inalta presiune pt un sistem hybrid pe un sedan performant.
    Doua motoare diesel ..... pt o camioneta de x tone.
    Trei motoare diesel ..... pt autobuz sau TIR.
    Si toate cu o economie si o fiabilitate oferita la un pret sub orice piata.
    Numai imaginati-va ca aceste motorase+compresor sunt encapsulate ca la frigider si merg mii si mii de ore fara prea mare usura.
    Mai ales ca merg si pe biodiesel crescut local.
    Toti ati vrea cate unul.
    0 0
  • coyote
    motoreta sedan)))))))))
    pai ce credeati ca vor scoate masini mai scumpe ?
    nu au cum pt ca ei castiga un salariu pe ora de 1$ maxim 2$ pe ora
    0 0
  • 30 de cai
    V-ati obisnuit toti sa auziti numai de motoare cu un nr de cai format din 3 cifre. multi probabil ca habar nu aveti ca puterea maxima se atinge la viteza maxima, asta inseamna ca daca ai un BMW seria 5 in buc nu folosesti in medie mai mult de 30 de cai din puterea motorului. deci 30 de cai sunt relativ ok ptr o masina usoara de oras. si va fi usoara, este 80% din plastic
    0 0
  • tata porcarie mai mare decat trabant
    tata e mai rau decat trabantu fara motor si e urat cu atatia cai nu mergi nici cu 10 la ora ma intreb daca toata lumea ar avea tata ar ajunge pana selgros in 2 ore si nar avea putere sa mearga daca ar urca in poiana sar rasturna si nu ar putea urca !!!!!
    0 0
  • ooo da ..
    la gropile noastre ... nush ce plastic pun ... dar doamne fereste se sprijina unu de ea ... sau o prind cele 40 de grade C... sauuu in cel mai rau caz ai ghinionul sa te loveasca un biciclist ... vai de trotineta de la tata motors :D ... in fine partea buna e ca nu prea ai probleme cu radarul ... :D
    0 0
  • dan
    invidia vorbeste la voi.nu stiti inca sa ganditipe orice drum din romania,nu merita sa circuli cu masini de zeci de mii de euro.adunci cand ajungi cu ea la un servis sa lasi nevasta amanet.cu una ieftina cand ajungi la servis o schimbi.
    0 0
  • dan
    toti radeti de trabant.dar nu stiti ca am auzit de o oferta de la un patron din sua,care vrea sa ia un trabant pt expozitie,tipul are cateva masini dintre care si un suv craisler.voi radeti ca trabantul e carton.smecheri cu masini tari.
    0 0
  • dan
    unde vreti voi sa zburati cu o masina buna in tara.pe ce autostrada.cea cu gropi,cea cu polei sau zapada sau cea cu ceata.sa muriti ca fraierii.de unde adrenalina daca plange cineva dupa voi.asta numiti adrenalina.eu nu cred.
    0 0
  • wyller
    mdea
    apropo la ce zice ala de 30 de cai !!stii macar cati cai are o dacie de comentez!!!40 iti spun eu
    0 0
  • andronachi
    E BUNA LA PRET DAR .........CAND SI LA NOI IN EUROPA ?............. ESTE HIBRID ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru