INEDIT: Soselele blestemate ale lumii

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 04.05.2009
Unele sosele ale lumii poarta cu ele blesteme si legende care ii sperie pe cei care vor sa le traverseze, cauzand accidente grave fara explicatii logice sau stiintifice

Credinta straveche admitea faptul ca pe Terra exista asa-numite zone ale mortii, locuri in care au loc fenomene paranormale care nu pot fi explicate si care duc, in majoritatea cazurilor, la moartea celor care ajung in respectivele arii. Celebrul Triunghi al Bermudelor este cel mai cunoscut dintre aceste zone, insa exista in lume sosele care au reputatia de a "atrage" accidentele si de a-i ucide pe multi dintre cei care indraznesc sa intre in respectivele "locuri vrajite". Explicatiile sunt multiple, insa ele pleaca de la matematica: frecventa accidentelor este mult mai mare in respectivele zone decat in altele. Automarket va prezinta o lista a acestor "sosele bizare".

Soselele din nordul Boliviei

Nordul statului sud-american este considerat de multi una dintre cele mai periculoase zone din lume pentru soferi. Multe dintre soselele din Anzi sunt nesigure pentru trafic, aici fiind locul in care se afla celebra "Sosea a mortii" (El Camino de la Muerte), un drum pe alocuri nepavat care "sapa" prin stanca si pe care isi gasesc moarte anual, in medie, 200 de temerari. Datorita imaginii sale periculoase, nordul Boliviei s-a transmformat in magnet pentru turistii europeni in cautare de senzatii tari. Desi bolivienii sustin ca accidentele au loc din cauza unui blestem care inconjoara zona, europenii spun ca acestea survin din cauza cetii dense care se formeaza la inaltime.

Soseaua din muntii Tien Shan (China)

O legenda locala spune ca accidentele care au loc aici survin din cauza faptului ca zeii nu si-au dorit ca autoritatile sa sape un drum prin stanca. Soseaua Tien Shan a fost construita in 1977, fiecare an fiind de atunci martorul unor accidente teribile. Multe dintre acestea au loc din cauza alunecarilor de teren si a bucatilor de munte care se pravalesc peste masini. Desi privelistea este magnifica, soseaua fiind construita la inaltime in stil traditional chinezesc, cu "ferestre" in loc de tuneluri foarte lungi si intunecoase, localnicii se feresc sa-i invite pe turisti sa ruleze pe aceasta, din cauza faptului ca "blestemele zeilor" ar putea sa le puna acestora vietile in pericol.

Soseaua Tien Shan (China)

Insula Jeju (Coreea)

Insula coreeana Jeju este una in care anomaliile magnetice isi fac simtita prezenta.

Din cauza unor dereglari magnetice, masinile par ca pot sa urce fara a avea motorul pornit. Acest lucru se intampla deoarece, in aceste zone, simtul echilibrului dispare iar o sosea care curge lin pare ca urca. Evident, masinile care "urca" fara a fi impinse de nimeni au creat legende care spun ca acestea sunt "chemate" de zei pentru a fi distruse. Iar aceasta credinta tinde sa se extinda deoarece, de foarte multe ori, acest lucru chiar se intampla: zonele cu anomalii magnetice apar si dispar, astfel ca unii soferi sunt luati pe nepregatite si provoaca accidente altfel ilogice.

Insula Jeju

Yakutsk (Rusia)

Una dintre soselele din apropierea orasului rus Yakutsk are reputatia de a atrage accidentele. Localnicii sustin ca acestea au loc din cauza blestemului unui saman ucis si ingropat pe marginea soselei. Se pare ca, imediat dupa moartea samanului, localnicii puteau sa auda zgomote ciudate venind din mormantul acestuia. Ulterior, motoarele unor masini s-au oprit in mers atunci cand au trecut pe langa mormant, repornind atunci cand masinile s-au indepartat. Evident, accidentele care au loc in zona sunt considerate rezultatul direct al blestemului, astfel ca cei care pierd controlul volanului sunt considerati victime colaterale. Drumul care leaga vestul Rusiei de orasul estic este insa unul dintre cele mai proaste din lume, diferentele de temperatura dintre anotimpuri transformandu-l, indiferent de eforturile autoritatilor, intr-o mlastina.

Yakutsk

Kylama (Finlanda)

Orasul Kylama are reputatia de a fi unul dintre cel mai "apreciat" de catre extraterestri, intalnirile de gradul III fiind extrem de des intalnite in povestile localnicilor. De altfel, foarte multe dintre accidentele care au loc in zona sunt atribuite faptului ca soferul a fost orbit, derutat sau pacalit de un OZN care i-a aparut brusc in fata. Unul dintre semnele care atesta intrarea in zona "afectata" spune clar: "Atentie, OZN-uri!".

Kylama Finlanda

Soseaua Mbarara-Usaka (Uganda)

Din lista soselelor afectate de prezente mistice nu putea lipsi una din Africa. Imediat dupa constructia soselei care leaga Mbarara de Usaka, accidentele au aparut in numar extrem de mare, politia locala sustinand ca alcoolul este cauza principala a acestora.

Insa, dupa ce un preot local si-a gasit sfarsitul pe aceasta sosea, o vrajitoare a tinut un ritual prin care a imprastiat sange de vaca pe sosea. Autoritatile au fost fortate de localnici sa asfalteze din nou soseaua, iar accidentele s-au oprit.

Uganda

Essex (Anglia)

Lumea civilizata nu a scapat de sosele blestemate. O legenda celtica sustine ca pe marginea acestei sosele se afla "piatra diavolului", aceasta cauzand foarte multe accidente si fiind la baza mortii celor care se apropie prea mult de ea. Foarte interesant este faptul ca in zona au loc extrem de multe accidente, in conditiile in care soseaua este dreapta si nu exista motive pentru acestea. Oamenii de stiinta care au cercetat zona au ajuns la concluzia ca aici au loc cutremure de magnitudine mica care pot sa fie simtite stand pur si simplu pe sosea.

Essex (Anglia)

Albuquerque (New Mexico, SUA)

Una dintre cele mai misterioase sosele din lume se afla in Statele Unite, in apropierea orasului Albuquerque. Soferii evita calatoriile prin acea zona, sustinand ca soseaua inghite masinile cu tot cu pasagerii care se afla in acestea. Desi nu exista o legenda care sa explice aceste fenomene, cei 20 de disparuti care au trecut cu masinile prin zona reprezinta combustibilul perfect pentru ca mitul sa continue.

Soseaua Albuquerque-Taos

Soseaua Wellington-Auckland (Noua Zeelanda)

Autoritatile neo-zeelandeze au inceput in anii '80 contructia unei sosele noi care sa lege orasul Auckland de capitala Wellington. Imediat dupa inaugurarea acesteia, accidentele s-au tinut lant, unul din doua avand loc in dreptul milei 111. Cea mai cumplita zi din acest punct de vedere a fost 4 noiembrie 1988, atunci cand nu mai putin de noua masini au facut accident in acea zona, la ore diferite. desi explicatia oficiala a cercetatorilor este legata de o suita de radiatii care "acopera" locul respectiv, unul dintre cei care au supravietuit accidentului sustine ca, trecand prin acel loc, a simtit dintr-o data dorinta de a se sinucide. Ulterior, multi dintre cei care au scapat cu viata au declarat acelasi lucru.

Noua Zeelanda

 

 

Comentarii (18)

  • bogdan
    drumuri
    trebuiau incluse si toate "drumurile" din romania pt ca aici poti muri oricand
    5 0
  • mariJan
    plm
    puneti si drumul de pe defileul Muresului (Toplita - Reghin), ala e un adevarat drum al mortii si vietii...
    5 0
  • Bogdan
    ..
    transfagarasanu trebuia pus:X::X::X:X
    4 0
  • no1
    Ati mers vreodata de la Ploiesti la Targoviste?
    Acolo se zilnic se intampla ceva.
    4 0
  • Megalodon
    Sunt nimicuri!!!!
    .....si-am venit de la Sinaia prin Targoviste........:))))) serpentine cu cratere si prapastii in mijlocul drumului!!! E clar un drum blestemat pentru articulatiile masinii. E atat de blestemat ca autoritatile nu vor sa auda de el:))))
    2 0
  • mici copii!
    Dar ce ziceti de E85 unde in curand nu o sa mai fie loc de pus cruci pe marginea drumului!?
    1 0
  • exotic
    E 85 e dominat de niste "radiatii" specifice romanesti, unde iti vine sa ii omori pe altii cu stilul de condus........noi nu avem nevoie de ceata si blesteme, ne avem unii pe altii :(
    7 0
  • bbbobbbo
    articol bun
    Un articol reusit!
    Vrem mai multe asa.
    0 1
  • Sindrom sinucigas
    Hehehe... bagati o tentativa pe UN6 (Ulita Nationala 6), mai ales intre Drobeta si Timisoara... iti vine sa te sinucizi sigur!... daca mai dai o "geana" si pe traseul Iasi-Cluj, pe unde "lucreaza" Colas-ul pe sute de milioane de ani buni, clar ca nu mai vrei sa traiesti!
    1 0
  • URAGANU
    basini
    Pai pe autostrazile prea lungi se moare din cauza somnului si oboselii la volan.

    Pe drumurile precum transfagarasan se moare din cauza neatentiei si neadaptarii vitezei la drum.

    Pe DN1 se moare din cauza Basinilor si Harfelor de teribilisti inapoiati mintal care mai iau omoara si alti oameni nevinovati.

    Eu as face autostrazi extreme pentru cei dornici de senzatii extreme, sa se duca acolo si sa ne lase in pace.
    2 1
  • sdfsd
    Superbe ultimele doua drumuri, mai ales cel din Noua Zeelanda.
    1 0
  • Mircea
    Ceea ce pentru altii sunt legende si blesteme, pentru noi este ceva normal. La intrarea in pasul Oituz e un indicator pe care scrie "Una pe zi! Cine urmeaza?" sau ceva de genul.
    OFFTOPIC: Am o intrebare: se mai lucreaza pe tronsonul Brasov-Sibiu? Dar pe Valea Oltului?
    ONTOPIC: Foarte reusit articolul. Bravo Automarket. Vedeti ca se poate? La cat mai multe.
    1 0
  • circotasul
    drumuri blestemate
    in romania nu sunt drumuri "blestemate" ... aici actioneaza un mare criminal in serie - Compania Nationala de Autostrazi si drumuri Nationale
    4 0
  • Hunter
    @Mircea - pentru OFFTOPIC

    Da...pe zona Brasov-Sibiu INCA !!! se lucreaza....in proportie de 80 % e terminant intre Sibiu si Fagaras...zic 80 pentru ca mai sunt lucrari de arta de facut o graoza....canalizari pe marginea drumului...podetele de prin sate de la porti...etc....iar intre Fagaras si Brasov.....sunt cu lucrarile pe jumatate spre aproape deloc. Plus ca mai sunt vre-o 3-4 zone cu semafoare.
    Weekend-ul cu 1 Mai am fost pe acolo....Brasov-Sibiu....1 ora 45 am facut.
    0 0
  • Sinucidere sigura
    Nu uitati de drumul Timisoara - Lugoj. Este in reparatii de 1997 si inca nu s-a rezolvat. Accidentele se tin lant din cauza denivelarilor pe care le observi in ultima secunda.
    2 0
  • Adrian4u82
    Drumuri autohtone
    Intre Resita si Vf. Semenic exista o portiune de drum in care masina "merge" singura (motor oprit) spre varful pantei! Sa nu mai vorbesc de paraiasul care se afla pe marginea strazii si "curge" la deal!
    1 0
  • Hit the road Jack!
    Suuperrrr!
    ...ca tot le plac plimbarile (pe bani publici), hai sa ne trimitem politicienii, ministrii de resort si toti sefii CNADR in schimb de experienta pe rutele de basm mentionate!!! Care scapa o sa aiba SIGUR o abordare diferita a meseriei de angajat public!!!
    1 0
  • androne82
    ciudat
    mda....la noi in tara asa este pe unele drumuri iti vine sa te sinucizi singur din cauza conditiilor de drum si a gaurilor de pe sosea,dar oricum ciudat este si o portiune de drum din Iasi zona Bucium acolo am putut vedea cu ochii mei cum masina urca in rampa de nu mai stiam care e valea si care e dealul avand motorul oprit si nefiind in masina ca ma oprisem la un izvor sa beau apa iar masina mea o lua incet la deal....camp magnetic ce o fi dar nu e deloc dragutza sa vezi cum masina iti pleaca la deal fiind in viteza 1 si cu motorul oprit.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru