Infiniti vrea să dezvolte propriul supercar pe baza lui Nissan GT-R

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 07.02.2012
Oficialii Infiniti îşi doresc în viitorul apropiat un supercar iconic bazat pe actualul Nissan GT-R. Modelul va împrumuta trenul de rulare şi îl va rafina pentru a satisface pretenţiile clienţilor de Infiniti.

Atunci când ai în gamă un model de succes cum este Nissan GT-R este o adevărată pierdere să nu încerci să-i exploatezi la maxim potenţialul. Probabil la acest lucru s-au gândit şi oficialii nissan, care iau în calcul împrumutarea tehnologiei regăsite pe GT-R şi diviziei de lux Infiniti.

Francois Bancon, şeful departamentului de planificare Infiniti, a declarat că proiectul unui model iconic bazat pe trenul de rulare al lui GT-R se află deja în curs de aprobare. "Este o platformă prea bună pentru a fi utilizată pe un singur model. Avem trei sau patru propuneri în acest moment. Imediat ce vom lansa mezinul gamei Infiniti, ne vom putea concentra asupra unui model iconic, vârf de gamă", a mai declarat Bancon.

Acelaşi oficial susţine că o decizie definitivă va fi luată în următorii doi, trei ani, procesul de dezvoltare fiind unul extrem de complex. Infiniti nu se va rezuma doar la înlocuirea logo-ului, modificările urmând să fie ceva mai pronunţate pentru a oglindi rafinamentul cu care şi-a obişnuit clienţii.

"Viitorul model ar trebui să fie ceva mai blând decât GT-R şi acest lucru este extrem de dificil.

Nu este chiar atât de uşor să faci ca supercarul să livreze puterea sa într-un mod rafinat şi sofisticat, aşa cum Infiniti şi-a obişnuit clienţii", a mai adăugat Bancon.

via | carscoop

Comentarii (6)

  • de ceva vreme e in discutie un astfel de model. de fapt chiar si conceptul Essence are motorul de gtr.
    respectivul model ar fi cel mai recomandat pt a fi facut in serie, cu atat mai mult cu cat si M35H e cel mai sportiv hibrid din clasa sa, surclasand si panamera.
    acest Essence ar imbina evolutiile tehnice de la nissan gtr si de la nissan leaf in viziunea mea.
    8 1
  • @t
    De acord :) Totusi ai vazut si conceptul Pivo 3 ? E un microcar electric ce intoarce in jurul propriei axe!
    5 3
  • grigore
    dc nu ma mir?...
    Era doar o chestiune de timp.
    1 0
  • @juke
    nu imi dau seama ce treaba are acel concept cu subiectul actual de infiniti.
    sa il introduca la infiniti nu cred. pe piata japoneza, sigur da, ca nissan, si poate si in europa, tot ca nissan.

    ar putea totusi sa se foloseasca de gt-r 2009, care e mai slab (daca putem sa afirmam asta la acel nivel) fata de gtr2012 :D si asa ar satisface criteriul de a fi mai slab decat gtr si totusi sa spulbere competitorii directi
    0 2
  • Are de-a face... are de-a face cu subiectul "fanclub Nissan" in general... speram sa fii mai deschis la mine
    2 0
  • *minte
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru