ITALIA: Politicienii atacă declaraţiile lui Marchionne legate de fabricile Fiat

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 26.10.2010
Unii politicieni din Italia au criticat declaraţiile lui Sergio Marchionne referitoare la productivitatea scăzută a celor cinci fabrici Fiat din Italia.

Sergio Marchionne, şeful alianţei Fiat-Chrysler, a declarat duminică seara că Fiat s-ar descurca mai bine dacă ar renunţa la producţia din Italia. Marchionne este la cârma Grupului Fiat din 2004, iar concernul italian este cel mai mare grup industrial din Peninsulă. Potrivit lui Sergio Marchionne, toate cele cinci fabrici Fiat din Italia nu ar putea să atingă acelaşi nivel de productivitate cu o uzină Fiat din Polonia indiferent cât de tare s-ar strădui. Aceste declaraţii i-au enervat la culme pe politicienii italieni, care au sărit să-şi prezinte indignarea.

"Marchionne s-a dovedit a fi mai mult canadian decât italian cu această afirmaţie. Compentariile sale ar fi normale dacă veneau de la un manager de altă origine. Dacă Fiat este un gigant industrial, acest lucru s-a întâmplat deoarece contribuabilii italieni au prevenit de multe ori colapsul producătorului respectiv.", a declarat Gianfranco Fini, liderul unui grup de deputaţi de centru-dreapta care s-a separat de partidul aflat la guvernare.

Afirmaţiile lui Gianfranco Fini s-au legat astfel de emigrarea lui Marchionne în Canada atunci când acesta avea 14 ani.

Liderul celui mai mare concern industrial din Italia este un italian care şi-a petrecut copilăria în ţara natală, ca apoi să îşi continue studiile în Canada. Acest lucru nu a făcut decât să îl transforme pe unul dintre cei mai buni manageri ai industriei auto în ţintă pentru politicienii italieni. Sergio Marchionne este văzut de mulţi ca fiind salvatorul Grupului Fiat prin strategiile sale de renaştere ale concernului.

Nu toţi politicienii italieni l-au criticat pe Marchionne pentru declaraţiile sale. Pier Fernando Casini, liderul patridului de opoziţie UdC, a declarat: "Marchionne nu ar trebui să fie demonizat. Chiar dacă Fiat a primit sprijin guvernamental în trecut. El are o sută de motive bune pentru a-şi justifica afirmaţia, cum ar fi cele legate de pierderea competitivităţii sau de faptul că străinii nu investesc în Italia.". Astfel, părerile lui Sergio Marchionne nu sunt văzute cu ochi răi de toţi politicienii italieni, semn că sunt şanse ca acesta să primească sprijin din alte părţi în cazul în care alegerile ar schimba partidul de guvernământ.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • Sergio a fluierat in biserica si acum asistam la niste lamentatii tipic italienesti din partea clubului habotnicilor...
    6 0
  • Marchione
    Pana la urma a pus punctul pe I , stie el ceva daca asta a zis , si poate fi verificat si dovedit ca italienii sunt mai puturosi
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru