Italienii pierd doua saptamani pe an blocati in trafic

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.12.2009
Timpul mediu pierdut de fiecare sofer italian in traficul oraselor din Peninsula ii face pe acestia sa piarda 810 euro pe an.

Conform unui raport al guvernului italian care analizeaza traficul si efectele acestuia in marile orase ale Peninsulei, fiecare sofer din Italia pierde efectiv circa doua saptamani pe an stand in trafic. Transformat in bani, timpul pierdut de fiecare italian a dus la o calcularea unei medii de 810 de euro pe an la nivelul intregii tari.

Cei mai nefericiti soferi se afla in Roma, suma medie pierduta de fiecare roman din cauza faptului ca sta in trafic ajungand la 1351 de euro pe an. In clasament urmeaza Napoli (905 euro) si Genova (881 de euro). La capitolul locuri de parcare, cel mai prost sta Napoli, acolo unde densitatea de autoturisme este cea mai ridicata din intreaga Italie: 6270 de masini pe kilometrul patrat. Napoli este urmat in acest clasament de Milano (5302 masini/kmp), Torino (5413 masini/kmp). La celalalt pol, cele mai aerisite orase sunt Venezia (cu 352 de masini/kmp), reggio Calabria (595) si Messina (886).

Desi Napoli se afla pe primul loc ca aglomeratie, orasul italian recupereaza la capitolul accidente.

Cu doar 3.8 accidente la fiecare 1000 de masini, Napoli se afla pe antepenultimul loc, doar Palermo si Venezia inregistrand mai putine accidente. In schimb, Milano (cu 14.1 accidente/1000 de masini), Firenze (11.4) si Genova ocupa primele locuri la acest capitol.

via | Omniauto

Comentarii (1)

  • Alex Radoi
    DAr noi/
    Oare cat timp pierdem in trafic in Bucuresti? 2 luni? Poate nu chiar atat, dar oricum mai mult de 2 saptamani, sigur.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru