Jaeger-LeCoultre a prezentat un ceas care poate să deschidă un Aston Martin DB9

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 02.11.2010
Veşti bune pentru pasionaţii de Aston Martin! Noul AMVOX2 de la Jaeger-LeCoultre poate să deschidă un DB9 prin apăsarea unui buton. Partea proastă? Maşina trebuie să îţi aparţină.

Elveţienii de la Jaeger-LeCoultre au realizat un ceas care poate să descuie şi să încuie un Aston Martin DB9. Acesta se numeşte AMVOX2 DB9 Transporter şi costă 15.833 de euro, fără taxe. Respectivul model de ceas este cel de-al treilea de la Jaeger-LeCoultre capabil să deschidă o maşină, primele unităţi fiind realizate pentru modelele DBS şi Rapide. Cei de la Jaeger-LeCoultre sunt partenerii oficiali ai Aston Martin pentru dezvoltarea de ceasuri şi alte elemente de acest gen.

Primul ceas AMVOX Transporter a fost destinat folosirii pe post de cheie pentru Aston Martin DBS. Modelul respectiv era un ceas mecanic şi integra un micro-transmiţător capabil să comande sistemul de închidere centralizată al lui DBS. Doi ani mai târziu, elveţienii lansează cea de-a treia generaţie a sistemului de control revoluţionar, de data aceasta în versiunea pentru DB9. Un alt element deosebit al acestui ceas este că deschiderea maşinii nu se face prin apăsarea unui buton, ci prin apăsarea geamului din safir al ceasului deasupra suprafeţei pe care este amplasat semnul Open.

Evident, şoferul trebuie să fie aproape de vehicul pentru a putea realiza această funcţie.

Ceasul este echipat şi cu o funcţie Find Me, care îi permite şoferului să aprindă farurile pentru câteva secunde pentru a vedea unde este amplasat vehiculul în parcare. Pentru moment, nu există nicio veste despre posibilitatea implementării unui sistem de pornire de la distanţă şi a unui buton de panică. Ceasul în sine este perfect funcţional şi este realizat din Titaniu. Cifrele de pe cadranul acestuia sunt placate cu rodiu şi cu o substanţă iluminescentă de culoare neagră.

Via | Autoblog 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru