Jaguar aduce la Geneva cel mai rapid XKR din istorie

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.02.2010
Jaguar va lansa la Salonul Auto de la Geneva o versiune imbunatatita a modelului sportiv XKR, capabila sa atinga o viteza maxima de 280 de km/h.

Esential

280 de km/h va fi viteza maxima pe care o va atinge noul Jaguar XKR.

Jaguar isi surprinde fanii cu o premiera neasteptata, planificata pentru Salonul Auto de la Geneva. Britanicii vor expune la standul lor, cel mai rapid XKR produs vreodata, o versiune imbunatatita a vechiului model, care se foloseste de un pachet botezat Speed pentru a se lauda cu o viteza maxima de 280 km/h.

Russ Varney, seful programului de dezvoltare XK, a declarat cu aceasta ocazie ca cei 510 cai putere aflati sub capota lui XKR ii ofera coupe-ului resurse suficiente pentru a obtine performante notabile. "Masina a avut intotdeauna capacitatea de a atinge viteze mai mari decat cele oficiale, limitate electronic. In acest sens, o serie de clienti si-au aratat interesul pentru un model ce poate fi condus in siguranta, dar la o viteza mult mai mare", a incheiat Varney.

Pentru a putea stoarce performante mult mai bune din inima actualului XKR, inginerii Jaguar au recalibrat motorul si transmisia, incercand totodata sa mentina senzatia de stabilitate cu ajutorul unui nou pachet aerodinamic si a functiei Active Differential Control, care modifica raspunsul directiei la viteze mari.

La nivel estetic, noul XKR a primit un spoiler frontal mai mare, cu prize de aer supradimensionate, praguri laterale vopsite in culoarea caroseriei, un deflector posterior, un contur cromat al geamurilor laterale, jante de 20 de inch din aliaj si etriere vopsite in culoarea rosie. Modelul va fi disponibil in doar trei culori, rosu, negru si alb, nuante care se vor gasi si la interior, la nivelul cusaturilor.

Comentarii (3)

  • 280???
    doar 280? putin cam penibil, astea sunt performante pt anul '94...
    1 6
  • rofllmao
    wtf
    nu "putin" cam penibil, ci EXTREM de penibil.
    0 3
  • Pt copiii de mai sus
    Penibili sunteti voi.
    Alo ,astia generatia NFS, aveti habar pe ce pamant traiti?280 la ora e penibil, pai despre Impreza WRX STI cu 255 km/h ce mai ziceti?Si asta e penibila nu?
    In primul rand ia ziceti ma baieti unde aveti voi loc sa ii dati mai mult de 280?
    Mentalitate tipica de cocalar care nu are nici macar permis dar viseaza el la masini de 350km/h.
    Motor EURO 5 , 510 CP, 625 NM si acceleratia de 4.6s pana la suta nu suna prea impresionant nu?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru