Jaguar F-Type - primele teasere ale sportivei derivate din conceptul inovativ C-X16

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 05.04.2012
Jaguar va dezvălui în toamnă, la Salonul Auto de la Paris, noul F-Type. Este vorba de o sportivă cabriolet derivată din excepţionalul concept C-X16.

Veste bună pentru fanii Jaguar: conceptul C-X16, prezentat la Frankfurt în luna septembrie a anului trecut, va avea o versiune de serie. Aceasta se va numi Jaguar F-Type, va fi un cabriolet cu performanţe de top şi va apărea în showroom-uri în cursul anului 2013.

Chiar dacă Jaguar nu a oferit multe detalii legate de noul model din gamă, din comunicatul de presă care ne prezintă câteva imagini-teaser reiese faptul că modelul va avea doar două locuri şi că va veni sub capotă cu o gamă de motoare potente pe benzină, implicit o familie nouă de unităţi turbo. Conform presei de specialitate din Marea Britanie, cel mai puternic motor va fi un V6 Turbo de circa 380 de cai putere.

Noul Jaguar F-Type se va poziţiona pe piaţă între Porsche 911 Cabriolet şi Porsche Boxster, urmând să înccerce să atragă clienţi din ambele zone. "O maşină sport adevărată trebuie să fie pură atât ca scop, cât şi ca formă. A fost un privilegiu pentru mine şi pentru echipa mea să avem oportunitatea de a produce acest tip de maşină.

C-Type, D-Type şi E-Type au fost maşini sport care au rămas fidele principiilor erei în care s-au născut, iar F-Type va fi fidel principiilor epocii sale, una care urmează să sosească", spune Ian Callum, directorul de design al mărcii Jaguar.

Mai multe informaţii şi fotografiile oficiale ale noului Jaguar F-Type vor fi publicate de constructorul britanic în a doua jumătate a acestui an, înainte de prezentarea lui F-Type de la Salonul Auto de la Paris, în luna septembrie.

via | Jaguar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru