Jaguar implineste 75 de ani

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 30.01.2010
Producatorul britanic de masini de lux implineste 75 de ani de la infiintare. Jaguar va sarbatori acest hotar la unele din cele mai exclusiviste evenimente auto ale anului.

William Lyons a fondat Swallow Sidecars in 1922, companie specializata in producerea atasurilor pentru motociclete si masini. In 1935, odata cu lansarea noului model SS 100, Lyons a cautat si un nou nume pentru companie. Astfel, Swallow Sidecars a devenit Jaguar, nume care urma sa fie cunoscut in lumea intreaga pentru eleganta, viteza si agilitatea masinilor sale.

De-a lungul timpului, Jaguar a creat unele dintre cele mai cunoscute masini din lume. XK120, lansat in anii '40, a fost cea mai exclusivista masina sport a perioadei respective. Modelele de circuit C Type si D Type au dominat scena intrecerilor automobilistice din anii 1950. Jaguar E Type, lansat in 1961, este considerata si astazi cea mai frumoasa masina a tuturor timpurilor. William Lyons obisnuia sa spuna ca masina e lucrul cel mai apropiat de o fiinta vie pe care il putem crea.

"In 2010 sarbatorim cei 75 de ani in care Jaguar a proiectat si produs masini care definesc arta costruirii de automobile.

Sarbatorim si viitorul, si introducerea noului XJ sedan. In numai trei ani, am revitalizat complet gama Jaguar, prin lansarea a trei noi modele superbe", spune Mike O'Driscooll, managerul Jaguar.

Jaguar planuieste sa-si sarbatoreasca aniversarea de 75 de ani la unele din cele mai exclusiviste evenimente auto ale anului, cum ar fi Goodwood Festival of Speed din Marea Britanie, Amelia Island Concours d'Elegance din Florida, Concours d'Elegance din Pebble Beach si clasicul Mille Miglia din Italia.Jaguar se intoarce si pe pista, cu noul Jaguar RSR XKR GT2, care va concura in American Le Mans Series.

Ian Callum, directorul de design Jaguar, spune ca "designul Jaguar in urmatorii 75 de ani trebuie sa reflecte cei 75 de ani care au trecut, dar vom continua sa depasim limitele tehnologiei, luxului si stilului. Jaguar are o gama de masini care sunt reprezentative si azi, la fel ca atunci cand au fost lansate".

Via | prnewswire.com

Comentarii (11)

  • tare faina super!!!!!!!!!!!! aa...pardon,e nashpa ca nu-i TDI!!!
    6 9
  • @ian
    e ""nashpa"" sa fii cocalar
    10 0
  • sper ca se intelege aluzia...?
    1 9
  • stie cineva cand apare urmatoarea generatie a lui x-type ??
    0 0
  • bozzo26
    d-aia nu mai pot eu ca face jaguar 75 de ani...
    0 10
  • @bozzo26
    pai tot de ""d-aia"" nici nu poti
    9 0
  • indiviosii aia care arata cu degetu pe altii zicandu-le cocalari sa mai taca din gura si sasi pedaleze bicicletele...daca imi iau bmw ajung cocalar.....daca imi iau mercedes la fel......daca imi iau vw altii incep sa ma barfeasca......apoi si jaguar daca imi iau altii devin invidiosi pe mn ca ei nau nici macar un logan cu care sa se deie mari????...numa in tara asta exista asa mentalitate....nu poate omu sasi ia masina dorita ca vin aia cu mintea ingusta si incep sa bata din gura.....la multi ani jaguar!!!!
    13 5
  • @davidjupanu
    in sfarsit un om cu capul pe umeri.mare dreptate ai
    4 3
  • stiti ce face romanul cand n-are ce manca? isi ia mercedes...si...devine cocalar....asia-s romanii...care-i problema?! au mers pe dincolo au curatat buda si dupa doua luni a venit acasa in satucul lui ...si... dabia si-a recunoscut parintii ...ii vedea foarte bronzati ...pana si-a dat seama ca-si uitase okelarii ,armani pe...nas...PATETIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    2 1
  • @davidjupanu
    daca tot vb de minte ingusta ......maresteti spectrul de perceptie si casca ochii sa vezi in ce context a fost numit respectivul individ cocalar. Daca nu stii ce este TDI intreabal pe amicul tau @IAN ,asta in cazul in care nu sunteti aceeasi persoana.Daca DA. Iti dau 3 indicii ; e de metal (dar nu se pune in gat) scoate fum (dar nu e trabuc) merge ( dar nu are picioare)
    3 0
  • @styopka
    asculta cv amice....tiam folosit eu numele tau??? am spus cumva ca domnul "styopka" are minte ingusta etc. ??? nu......atunci shut up!!!! daca tu te simti e partea a doua...eu nu ma refeream la motoarele turbodiesel pe injectie(TDI) care app...ce are ca scoate fum??? gata...e pt cocalari...in fine...eu in comentariul anterior ma refeream la masini in general.....si in al doilea rand eu nam nimic de a face cu @IAN....nu santem aceasi persoana asa cum nici obama nu e aceasi persoana cu ben laden!!! daca mai inteles....ms!!! daca nu...asta e....
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru