Jaguar Land Rover refuza ajutorul de la stat

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 23.01.2009
Compania Jaguar Land Rover refuza sprijinul economic de la stat si cere guvernului britanic sa incurajeze creditarea consumatorilor.

Criza economica mondiala continua sa loveasca din plin industria auto, motiv pentru care tot mai multi producatori sunt nevoiti sa ceara ajutor de la stat pentru a putea supravietui. In ceea ce priveste aceasta masura, de obicei, ajutorul financiar oferit de guvernul unei tari survine cu o serie de reguli pe care compania sprijinita financiar trebuie sa le respecte sau in schimbul unor actiuni.

In acest context, marcile britanice de lux Jaguar si Land Rover au anuntat ca nu vor sa primeasca bani de la guvern si ca vor cauta o solutie mai buna de a iesi din criza. Conducerea companiei Jaguar Land Rover afirma ca sprijinul financiar este o masura de compromis si nu rezolva cu adevarat problema din industrie.

Jaguar Land Rover cere guvernului sa reia procesul de creditare pentru consumatori si sa nu iroseasca banii sprijinind producatorii. „Traim clipe dificile, trecem printr-o perioada neagra in economie. Din nefericire, ne confruntam cu o situatie mai mult decat incomoda, cand consumatorii nu cheltuiesc, iar producatorii nu vand.

Este un cerc vicios aici”, a declarat David Smith, CEO Jaguar Land Rover, in presa britanica.

Boss-ul marcilor britanice, detinute de Tata Motors, se va intalni saptamana viitoare, alaturi de alti lideri din industria de profil, cu membrii guvernului pentru a discuta problemele pietei auto, pentru a asigura locurile de munca din industrie si a gasi solutii de incurajare a consumului.

Via | Leftlane

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru