Jaguar pregateste un hatchback compact sportiv

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 02.11.2009
Conceptul R-D6, prezentat acum sase ani la Frankfurt, va sta la baza viitorului model compact pe care Jaguar il va arunca in lupta premium dintr-un segment din ce in ce mai populat.

Jaguar va lansa in 2014 un hatchback compact al carui rol este acela de a lupta cu arme reale impotriva unor concurenti de top ai segmentului, cum sunt BMW Seria 1, Audi A3 sau viitoarele modele din aceasat clasa construite de Lexus si Infiniti. Bazat pe conceptul R-D6, prezentat in premiera in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2003, noul model promite multe din punctul de vedere al designului.

In momentul lansarii oficiale a conceptului britanic, opinia publica a considerat ca acesta iese din limitele conservatoare care caracterizeaza marca Jaguar, primele indicii aratand ca viitorul model de serie va beneficia de aceeasi abordare curajoasa din acest punct de vedere.

"Sentimentul pe care il avem este acela ca atunci, prin R-D6, am realizat ceva cu adevarat inovator, proaspat si diferit. Poate ca ne-a lipsit ceva la momentul respectiv, insa ideea este una aplicabila in conditiile actuale", sustine o sursa anonima din interiorul Jaguar pentru Automotive News, care publica astazi un material larg pe aceasta tema.

Jaguar nu va incerca sa traga de pret in jos cu orice risc, alegand sa utilizeze un sasiu din aluminiu pentru scaderea masei totale, element care va majora pretul final al modelului sau compact.

De altfel, noua platforma pe care o va dezvolta Jaguar va fi imprumutata ulterior noii generatii a lui XK, dar si viitorului model entry-level XE, considerat de multi drept principalul concurent al lui Porsche Boxster,

Noul model va avea cinci usi, la fel ca prototipul R-D6, urmand ca o versiune cu trei portiere sa fie introdusa ulterior in gama. Cu toate acestea, fata clasica a conceptului - inspirata la acea vreme din cea a modelului S-Type - va fi inlocuita de linii comune cu cele ale modelelor XF si XJ, ultimele aparitii din gama producatorului britanic.

"Vrem ca noul model sa nu-si piarda simtul practic, insa nu vom face acest lucru in detrimentul elegantei si stilului. Compacta noastra trebuie sa fie un Jag foarte frumos", sustine sursa citata de Automotive News.

Comentarii (5)

  • bogdanel
    xxx
    Absolut superb!!
    4 0
  • eu
    tare jaguarul ..... ceva de genu are tata:X:X:X
    2 1
  • Opinie
    Jag pentru femei!
    1 3
  • hahahah
    Jaguar se pregateste sa lanseze Brera:))
    1 3
  • :)
    din lateral alfa iar din spate usor infiniti, e bine, o sa fie frumoasa...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru