Jaguar si Land Rover pregatesc hibrizi

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 28.05.2008
Marcile de lux britanice Jaguar si Land over intra pe piata hibrizilor in urmatorii doi ani.

Marcile britanice Jaguar si Land Rover, cumparate recent de Tata Motors de la Ford, pregatesc o ofensiva cu modelele hibride pentru urmatorii cinci ani.

Se pare ca cei doi producatori de lux dezvolta doua siteme hibride bazate pe un propulsor diesel V6 de 3.0 litri si unul pe benzina V8 de 5.0 litri. Primii hibrizi care vor aparea pe piata sunt versiuni ale modelelor Land Rover Discovery 3, Range Rover Sport, Jaguar XF si Jaguar XJ.

Versiunile hibride alke acestor modele vor fi prevazute cu tehnologia stop-start si vor fi cu 10% mai economice din punct de vedere al consumului.

Mai mult, Land Rover dezvolta un sistem hibrid ultra performant care foloseste o tehnologie de stocare a energiei electrice si care foloseste pentru reincarcarea bateriilor energia rezultata din franare. Modelele hibride cu tehnologii electrice avansate sunt asteptate pentru anul 2012.

Via | Autocar 

Taguri: Jaguar, Land Rover

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru