Jaguar XF a parcurs 1312 kilometri cu un singur plin

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 28.06.2011
Noua versiune diesel de 2.2 litri introdusă pe Jaguar XF şi-a dovedit eficienţa în cadrul unui test de consum, care s-a încheiat după 1312 kilometri parcurşi cu un singur plin.

Esential

1312 kiloemtri a parcurs Jaguar XF 2.2 diesel cu un singur plin.
4.9 litri/100 de kilometri este consumul înregistrat de Jaguar XF 2.2 diesel.

Pentru a promova cum se cuvine cea mai nouă versiune a modelului XF, mai exact proaspăt instalatul diesel economic de 2.2 litri, Jaguar a apelat la un test independent. Proba de consum a pus la încercare capacitatea sedanului premium de a reprezenta o opţiune pentru clienţii care caută un diesel economic, cu emisii reduse.

Maşina de test a luat startul din Birmingham şi s-a oprit după 1312 kilometri în Munchen, Germania. Pentru această distanţă, XF a avut nevoie de 64 de litri de combustibil, sigilaţi bine de organizatori în rezervorul berlinei. La finalul testului, computerul de bord a indicat un consum de numai 4.9 litri la 100 de kilometri, valoare care face din XF cel mai economic Jaguar produs vreodată, o distincţie pe care nu am fi crezut-o atât de importantă pentru constructorul britanic, acum 20 de ani.

Versiunea cea mai "zgârcită" a sedanului de segment E este pusă în mişcare de un motor cu patru cilindri, de 2.2 litri, ce poate livra 190 de cai putere şi 450 de Nm, resurse exploatate cu ajutorul unei transmisii automate cu opt rapoarte.

Ansamblul reuşeşte să propulseze XF-ul de la 0 la 100 de km/h în 8.5 secunde, până la o viteză maximă de 225 km/h. Noua versiune, supusă recent şi unui facelift, va debuta oficial în showroom-uri în luna septembrie. 

via | autoblog

Comentarii (9)

  • Rezervor sigilat
    Sigilat foarte bine. Au pus 2 izoler band peste capacul de la rezervor :). Hai sa fim seriosi.
    8 19
  • Opinie
    Eu cred ca e posibil. In anumite conditii cred ca e posibil. Eu cu 64 de litri cu Grande Punto merg pe autostrada 1500 km. Daca merg tare fac 600 de km. Depinde de conditiile de drum.
    19 1
  • Motorul este cel de pe Ford Mondeo 2.2 TDCI (PSA)
    12 3
  • motor de 2.2 si cutie in 8 trepte condus eficent. rezervor mare. sigur ca se poate. lasand la o parte asta faceliftul e absolut superb!
    9 0
  • interesant ... un motor de 2200cmc a reusit un 4.9% mergand cu 90 pe autostrada .... dap, foarte interesant ... acum pot sa ii lipeasca o eticheta verde pe care sa scrie "eco" :)
    (pentru aia iuti de mana..rosie... "testul" a fost efectuat pe un traseu intre fabrica jaguar din anglia si Munchen... si nu cred ca au mers pe strazi laturalnice)
    7 1
  • Da' frumoasa ,ai poate fi...
    4 0
  • Jaguar
    Masina, cu acest motor de 2.2, care pare a fi si economic nu doar puternic, este o varianta foarte buna pentru acei oameni care vor un automobil premium, dar vor sa iasa din monotonia oferita de cei trei crai nemti.
    5 0
  • power
    Pe wiki scrie ca are 200 cai :

    In 2010 Ford and PSA revised the engine with a new turbocharger and a new power output of 200 PS with a torque of 420 N·m and even 450 N·m at overboost conditions while the emissions are at Euro 5 level.
    1 1
  • ****
    daca ai aceasta perla neagra ,nu o sa mergi niciodata la consum
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru