Jaguar XJ75, conceptul care anticipează versiunea de performanţă XJR

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 16.08.2010
Jaguar a dezvăluit la Peeble Beach o versiune concept a limuzinei XJ, care anticipează viitorul derivat de serie XJR, rival pentru S-Klasse AMG.

Esential

510 cai putere ar urma să livreze versiunea XJR a limuzinei britanice.

Jaguar a dezvăluit în cadrul Concursului de Eleganţă de la Peeble Beah o versiune concept, intens modificată a limuzinei XJ, destinată publicului american. Ediţia limitată a fost botezată XJ75 Platinum Concept şi a fost creată pentru a celebra cei 75 de ani ai brandului englez.

Presa de specialitate s-a grăbit să vorbească despre XJ75 ca fiind primul indiciu al versiunii de performanţă R, graţie aspectului sportiv şi resurselor de care dispune. Designerii Jaguar au revizuit exteriorul limuzinei, optând pentru o serie de accesorii sportive: un spoiler frontal restilizat, cu extensie, prize de aer mai mari, praguri laterale şi un deflector înglobat în bara spate.

Nu lipsesc nici elementele cromate de culoare neagră, responsabile pentru un contrast de excepţie alături de vopseaua albă Satin Matte Pearlescent, care îmbracă caroseria. Pachetul estetic este completat de jantele de 22 de inch, de asemenea de culoare neagră.

În interior, luminile LED şi finisajele de culoare mov dau un aspect individualizat habitaclului, alături de ceasul încastrat în bord şi semnat de englezii de la Bremont.

Sub capotă se află unitatea V8 de 5.0 litri, supraalimentată, capabilă să dezvolte un total de 470 de cai putere şi 575 de Nm.

Dacă va exista o versiune de performanţă XJR, aceasta ar urma să adopte versiunea de 510 cai putere a aceluiaşi motor, instalat şi sub caroseriile modelelor XFR şi XKR.

Comentarii (1)

  • ....
    Nice one..!!!!!!!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru