Jaguar XK premiat din nou

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.12.2006
Revista britanica Top Gear i-a acordat Jaguarului XK premiile de "Cea mai buna masina" si "Cel mai bun GT al anului 2006".

Jaguar XK a fost incoronat de revista britanica Top Gear cu titlurile de "Cea mai buna masina a anului" si "Cel mai bun GT al anului".

Editorul revistei Top Gear Michael Harvey a declarat ca se simte indreptatit sa ofere premiul cel mare modelului Jaguar XK, pentru ca "este o masina magnific de frumoasa care revendica rolul pierdut al lui Grand Tourer".

Jamie Kitman, editorul Top Gear din Statele Unite a catalogat XK drept cel mai bun Jaguar din ultimii 40 de ani. "Iti dai seama ca este un Jaguar in cateva secunde, pentru ca masina pastreaza aerul specific care a consacrat aceasta marca".

Premiul "Masina anului" i-a fost inmanat lui Ian Callum directorul Departamentului de Design Jaguar. Acesta a declarat: "Este o mare onoare sa ridic acest premiu. Ma simt foarte mandru de toata echipa care si-a adus contributia la succesul lui XK".

La randul sau Geoff Cousins, Managing Director la Jaguar USA, a ridicat premiul pentru cel mai bun GT al anului: "Suntem mandri ca XK e cel mai bun GT, mai ales ca juriul a fost compus din expertii BBC si Top Gear.

Acest premiu, ca si vanzarile, dovedeste cat de formidabila este aceasta masina".

Pana acum in acest an au fost vandute 10.000 de exemplare XK, 2000 dintre acestea fiind comercializate numai in Marea Britanie. Desi a ajuns in showroom-uri abia la sfarsitul lui noiembrie, varianta supraalimentata XKR a inregistrat 1500 de comenzi.

Jaguar XK a adunat deja o multime de premii in intreaga lume: "Cea mai interesanta masina lansata in 2006" acordat de revista "Whatcar"; "Coupe-ul anului"; masina anului in Scotia si Australia; "Cea mai chic masina a anului" premiu acordat de Telva, cea mai vanduta revista pentru femei din Spania.

Jaguar XK a fost premiat si pentru performantele sale in materie de siguranta: "Premiul Printul Michael pentru siguranta" si "Premiul pentru siguranta in trafic".

Gala "Premiile Top Gear 2006" s-a desfasurat la Londra si a fost moderata de legenda Jeremy Clarkson.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru