J.D Power prevesteste viitorul auto in Europa

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 23.04.2008
Analistii J.D Power sustin ca Rusia va deveni principala piata auto din Europa in urmatorii ani, in defavoarea Germaniei.

J.D Power a tinut o conferinta astazi la Frankfurt pe tema evolutiei pietei auto din Europa. Principala concluzie a institutiei a fost ca piata auto de pe Batranul Continent va continua ritmul descendent in 2008, in timp ce sectorul est-european va inregistra rezultate pozitive.

Jonathan Poskitt, analist J.D Power, a spus celor prezenti la eveniment ca piata auto vest-europeana va inregistra un declin de 1.2% fata de 2007, urmand sa fie comercializate circa 16.7 milioane unitati. “Cu toate acestea, ne asteptam ca piata auto germana sa-si revina dupa rezultatele de anul trecut”, a mai consemnat Poskitt. Germania a inregistrat anul trecut o scadere de 9 procente a pietei auto, cel mai prost rezultat anual de la reunificarea tarii.

J.D Power a specificat ca in ciuda revenirii principalei piete auto din Europa, trendul descendent se va mentine din cauza evolutiei preconizate pe piata din Marea Britanie. Piata auto britanica va fi lovita, conform J.D Power, de criza creditelor care va afecta sectorul serviciilor financiare si care se va resfrange si asupra clientelei auto.

Pentru Europa Centrala si de Est, inclusiv Rusia, analistii J.D Power se astepata la o crestere cu peste 15% a vanzarilor auto, cea mai importanta evolutie fiind asteptata in Rusia, unde piata practic va exploda de la 2.6 milioane unitati vandute in 2007 la 3.2 milioane asteptate pentru acest an.

Cel mai probabil, in 2010 piata rusa va atinge 4 milioane de unitati comercializate anual, ceea ce ar duce la detronarea Germaniei din pozitia de lider al Europei.

John Walker, specialist in economie mondiala, profesor universitar la Oxford, a declarat ca principalul pericol al crizei economice mondiale nu este criza creditilor sau instabilitatea sectorului financiar, ci inflatia. Economistul englez a subliniat ca daca inflatia nu este tinuta sub control , atunci se poate ajunge la o adevarata criza mondiala, criza care va fi resimtita intens si in sectorul auto.

Via | Just-Auto 

Taguri: J.D. Power

Comentarii (1)

  • AndriSLR
    Rusii iubesc masinile Germane, asa ca tot Germania va avea castig de cauza pentru ca vor vinde masini mai multi,vor castiga mai multi bani,logic nu ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru