Jetta TSI Sport, solutia VW pentru circuit

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 11.01.2008
VW a dezvaluit azi o versiune de circuit a modelului Jetta. Aceasta dezvolta 230 de cai si va debuta in luna martie.

Esential

230 de cai putere dezvolta versiunea pentru circuit Volkswagen Jetta STI Sport

Salonul International Autosport, desfasurat zilele acestea la Birmingham, a consemnat o noua premiera, venita de aceasta data din partea constructorului german Volkswagen.

Surpriza nemtilor a fost o versiune de circuit a popularului model Jetta, propulsata de un motor de 1.4 litri 16 valve supraalimentat. Cu ajutorul specialistilor de la Superchips, Milltek Sport si Turbo Dynamics, inginerii VW Racing din Marea Britanie au reusit sa stoarca din micul motor 230 de cai putere.

Botezata Jetta TSI Sport, versiunea de circuit va alerga in premiera pe data de 24 martie, in runda de deschidere a Volkswagen Racing Cup de la Oulton Park. Masina va alerga apoi in toate cele 14 etape ale cupei VW, pe tot parcursul anului, la volanul ei urmand a se afla piloti profesionisti si jurnalisti auto.

Pe langa propulsorul supraalimentat, Jetta TSI Sport mai include si alte modificari printre care un diferential de limitare a derapajului, habitaclu ranforsat, scaune Recaro cu centuri in sase puncte, suspensii profesionale si un sistem imbunatatit de franare.

Taguri: Jetta, Volkswagen

Comentarii (2)

  • daaaaaaaa......
    asta da jet ta..
    0 0
  • George Mihailecu
    Jetta TSI Sport
    In cadrul Autosport International Racing Show de la Birmingham, constructorul german si-a dezvaluit ultima creatie in materie de masini de curse, Jetta TSI Sport.Prima cursa in care va lua startul noul model de la VW va fi etapa de debut a Volkswagen Racing Cup (care numara 14 etape) si va avea loc pe 24 martie,l a Oulton Park.Versiunea de strada Jetta este echipata cu motorul 1.4 TSI 16v de 170 de cai-putere, care a primit premiul pentru "Cel Mai Bun Motor" din 2006 si care anul trecut s-a aflat sub capota Golf-ului de curse al echipei Volkswagen Racing UK.Dar, cu ajutorul tehnologiei furnizate de partenerii de la Superchips, Milltek Sport si Turbo Dynamics, inginerii team-ului britanic au sporit puterea de la 170 la 230 de cai-putere. Acesta este cuplat la o transmisie sport cu 6 trepte.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru