Jumatate dintre tineri scriu mesaje in timp ce conduc

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 15.08.2008
Din 1.000 de soferi americani cu varsta intre 18 si 24 de ani, 48% au recunoscut ca scriu mesaje cand sunt la volan.

Esential

48% dintre conducatorii auto americani cu varsta intre 18 si 24 ani scriu mesaje pe telefonul mobil in timp ce conduc.

Un studiu realizat de Asociatia Americana de Automobile a relevat faptul ca 48% dintre soferii cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani scriu mesaje pe telefonul mobil in timp de conduc. Studiul este efectuat pe un esantion de 1.000 de conducatori auto si a confirmat asteptarile multora.

In patru dintre Statele Unite ale Americii exista deja reglementari legislative impotriva acestui tip de comportament la volanul autovehiculelor, iar in alte 33 de state se incearca implementarea unei astfel de legi. Autoritatile americane sunt convinse ca nu vor avea probleme in a demonstra in cazul unui eventual accident ca soferul scria vreun mesaj pe telefonul mobil in timpul savarsirii faptei, deoarece majoritatea dispozitivelor mobile inregistreaza trimiterea SMS-urilor.

Compania americana care a realizat studiul a mai remarcat faptul ca acest obicei este intalnit cu atat mai des la soferi, cu cat varsta acestora descreste. Astfel, 46% dintre conducatorii auto intervievati cu varsta de 16 si 17 ani au recunoscut ca obisnuiesc sa trimita mesaje scrise de pe telefonul mobil in timp ce se afla la volan. Acest lucru este ingrijorator pentru autoritatile americane deoarece soferii cu aceste varste sunt neexperimentati si au cele mai mari sanse de a reactiona negativ in cazul intalnirii unui obstacol neobisnuit in calea masinii pe care o conduc.

Via | WiredBlog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru