Kerkorian cumpara 6.49% din actiunile Ford

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 19.06.2008
Kirk Kerkorian, fost actionar la GM, a ajuns sa detina un pachet de actiuni important la Ford.

Esential

6.49% este pachetul de actiuni detinut de kirk Kerkorian la Ford.
9.9% a fost pachetul de actiuni detinut de kirk Kerkorian la GM.

Miliardarul american Kirk Kerkorian, boss-ul coorporatiei Tracinda, a achizitionat un nou pachet de actiuni la Ford. Kerkorian a ajuns sa controleze un pachet de 6.49% din actiunile gigantului Ford.

Prin compania Tracinda, miliardarul american detine in acest moment 140 de milioane de actiuni individuale la Ford, cotate la inchiderea bursei de miercuri la 6.22 de dolari actiunea. Kirk Kerkorian a cumparat noul pachet de actiuni cu un pret de 8.50 dolari actiunea.

Interesul pentru Ford a crescut semnificativ printre investitorii americani in ultima perioada. Lucrul acesta a fost declansat de anuntul profitului de 100 milioane de dolari pentru primul trimestru al anului, semn ca gigantul auto este pe drumul cel bun.

Kerkorian si-a exprimat increderea in administratia CEO-ului Ford Alan Mulally. In opinia sa Ford va cunoaste o revenire spectaculoasa dupa iesirea din perioada de recesiune economica.

Kirk Kerkorian a fost posesorul unui pachet de 9.9 % din actiunile GM, pe care si le-a vandut dupa ce primul producator american a refuzat sa incheie o alianta cu Renault-Nissan.

Via | MotorAuthority  

Taguri: Ford, GM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru