Kia planuieste o campanie "verde"

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 16.05.2007
Coreenii dezvolta tehnologii care sa reduca consumul de carburant, emisiile de CO2 si construirea modelelor hibride.

Kia pregateste o strategie pe cinci ani care sa duca la scaderea consumului de combustibil cu circa 20%. In acelasi timp, coreeni vizeaza ca tehnologia pe care o vor implementa sa reduca emisiile de CO2.

Astfel, in 2009 emisia de dioxid de carboni ar trebuie sa scada de la 163g/km la 140g/km, iar in 2012 sa ajunga la 130g/km. Cateva dintre modele au ajuns sa atinga pragul emisiei de CO2, de 130g/km, dar modele cu motoare V6, cum ar fi Sportage sau Magentis, sunt departe de acest nivel.

Un inginer Kia a declarat ca actuala tehnologie nu este suficient de avansata pentru a atinge un astfel de tel. Coreenii lucreaza la eficientizarea fiecarei parti a masinii, de la motor pana transmisie si roti.

Kia va introduce, in viitor, mai multe modele cu motorizare diesel si modele hibride. Actualmente, sunt doua modele hibride in dezvoltare, unul asemanator lui Prius si un SUV de dimensiuni mari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru