Koenigsegg va elimina 81 de dealeri Saab din SUA

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.11.2009
Saab va renunta la 81 de reprezentante din SUA pentru eficientizarea retelei de distributie si reducerea costurilor.

Suedezii de la Koenigsegg au decis sa elimine 81 de dealeri din reteaua Saab din Statele Unite ale Americii. Noii proprietari ai marcii Saab au decis sa eficientizeze reteaua de dealeri, ramanand doar cu 137 de reprezentate in SUA pentru a reduce costurile. Cei de la Koenigsegg vor pastra doar dealerii cu rezultatele cele mai bune.

General Motors a instiintat deja dealerii respinsi de catre cei de la Saab. Reprezentantele Saab care au fost inchise vor aveea aceeasi soarta cu cele care distribuiau marca Saturn in Statele Unite ale Americii. Pe de alta parte, reprezentantele Saab care vor ramane deschise vor pastra contractul de fransiza actual pana in octombrie 2010, dupa care vor semna o fransiza noua cu Saab Cars North America, noua entitate juridica a marcii suedeze.

Pana in data de 30 noiembrie, americanii de la GM trebuie sa finalizeze vanzarea marcii Saab catre suedezii de la Koenigsegg. Daca aceasta intelegere nu ajunge la bun sfarsit, GM nu are alta alternativa decat sa inchida marca Saab si tot ce inseamna aceasta.

Suedezii de la Koenigsegg trebuie doar sa obtina banii pentru a plati actiunile marcii Saab cumparate de la General Motors.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru